Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

„N-am crezut că mă voi bucura să-mi văd puiul plângând!”. Un asistent SMURD, trimis întâmplător să-și salveze propriul fiu! Ce i-a spus copilul este cutremurător!

Un asistent medical aflat într-un elicopter SMURD a fost trimis întâmplător să își salveze propriul fiu, în vârstă de patru ani, care fusese lovit de o mașină, în timp ce se plimba cu bicicleta.

„N-am crezut că mă voi bucura să-mi văd puiul plângând!”. Un asistent SMURD, trimis întâmplător să-și salveze propriul fiu! Ce i-a spus copilul este cutremurător!

Elicopterul SMURD decolase de la Timişoara către Arad, unde urma să fie pregătit pentru o nouă urgenţă. Echipajul medical, format dintr-un medic, doi piloţi şi Sebastian Petruş - asistent medical la SMURD Timiş, încheia încă o misiune. Zborul elicopterului a fost întrerupt de un apel venit prin staţie.

„Vă rugăm să vă îndreptaţi către satul Fârdea. Un copil de 4 ani a fost lovit de o maşină. Urgent trebuie transportat la spital. Nu ştim dacă a fost afectată coloana sau alte organe vitale. Nu se poate mişca şi îl doare spatele”, a fost apelul.

Asistentul a aflat de la soție că este vorba despre fiul lor

Pilotul a schimbat traseul aeronavei, iar asistentul şi-a sunat soţia să o anunţe că întârzie.

„Sebastian, .... a fost lovit de o maşină. Se plimba cu bicicleta... mai multe nu ştiu. M-au sunat bunicii să-mi spună”, i-a răspuns femeia.

Cu ochii în lacrimi, dar încercând să rămână lucid, Sebastian Petruș a indicat piloţilor care este cel mai bun loc de aterizare şi a gestionat prin telefon transportarea copilului cu ajutorul unei ambulanţe către acel loc.

Cum a reacționat copilul când și-a văzut tatăl

Ajuns la faţa locului, Sebastian Petruș a alergat într-un suflet la ambulanţă şi acolo şi-a zărit copilul întins pe targă.

„Când m-a văzut cel mic, a început să plângă. Niciodată nu am crezut că văzându-mi băiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ. Ştiam că fiecare lacrimă de-a lui înseamnă că este în viaţă”, a spus Sebastian.

„M-am uitat în oglindă și m-am speriat!”. Un asistent, transformat total, după lupta cu COVID-19. Cum a ajuns să arate – FOTO

Copilul a fost preluat de către elicopter şi dus de urgenţă către Timişoara.

„Ştiam că trebuie să îl ţin de vorbă pe cel mic, să nu adoarmă. Vorbeam într-una....ca niciodată, doar ca să nu închidă ochii. Îmi aduc aminte că îi citeam poveşti şi voiam să îl văd cu ochişorii închişi, dar acum îl voiam treaz. Aţi auzit vreodată te iubesc? Pentru mine acel te iubesc spus de puiul meu, acolo sus în aer, a însemnat cel mai mult”, a spus asistentul medical.

Imagini uimitoare! Cum a reușit un copil să scape de un urs imens! VIDEO​

La Timişoara, copilul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital. A fost consultat, iar Sebastian a aflat că va fi bine.

„Tati, vreau să fiu ca tine!”

Marţi a fost operat la picior şi va urma o perioadă de recuperare. La ieşirea din operaţie puştiul şi-a întrebat tatăl:

„Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi?

Pentru că asta e meseria mea...

Tu salvezi şi alţi copii?

Da, tati... salvăm pe oricine are nevoie de ajutor.

Tati, când mă fac mare ca tine vreau să fiu!”

Sebastian Petruș are 30 de ani şi de patru ani lucrează la SMURD. A trecut prin sute de misiuni, dar acum a avut parte poate de examenul vieţii lui, să-şi salveze propriul copil.

Recomandari