Antena Căutare

Un avion cu 37 de libieni a aterizat pe aeroportul Henri Coanda: Ranitii, tratati in spitalele romanesti

Un transport aerian special a aterizat, aseara, pe aeroportul Henri Coanda, din Bucuresti. La bord s-au aflat 37 de libieni, raniti in conflictele sangeroase din capitala Tripoli.

Oamenii au fost selectati special pentru acest transport si repartizati la patru spitale din Bucuresti, unde pot sa primeasca ingrijiri de specialitate.

Operatiunea nu a fost deloc usoara. Coordonarea a trebuit sa fie impecabila.

Avionul cu cei 37 de pacienti a aterizat pe pista aeroportului Henri Coanda la ora 20 si 55 de minute. Victimele erau asteptate de sase ambulante. Imediat ce a venit confirmarea ca aeronava a aterizat in siguranta, medicii s-au deplasat spre pista de aterizare.
Cursa contracronometru spre oras a inceput la cateva zeci de minute de la aterizarea avioanelor. Cea mai mare parte a pacientilor a ajuns la spital Floreasca. Si aici, medicii de garda isi asteptau pacientii pregatiti.

Toti cei 37 de libieni care au ajuns aseara in Romania au fost selectati de o echipa mixta a Ministerului Sanatatii si a Ministerului Afacerilor Externe, care s-a deplasat saptamana trecuta la Tripoli.
Delegatia condusa de subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, a examinat aproape 100 de libieni raniti in urma conflictului dintre gruparile revolutionare si fortele loiale regimului Gadhafi. Arafat a adaugat ca din totalul pacientilor care vor sosi in Romania se afla si un numar de patru sau cinci sunt copii.


Foto: EPA/Intact Images

Romanii din toata tara sarbatoresc Boboteaza... Constanta: O fata de 11 ani insarcinata in sase luni, tatal are 21 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x