Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:30Raman cu tine

Un bărbat din Sibiu a fost externat, deși era infectat cu noul coronavirus: ”Am probat pe pielea mea. A fost o simplă răceală!”

Nicolae Hîndorean, un bărbat din Sibiu confirmat cu noul coronavirus, susține că  a avut o simplă răceală după ce l-a ”tras curentul” prin curte. El a ieșit din spital după zece zile, în ciuda faptului că era infectat în continuare cu COVID-19. 

Un bărbat din Sibiu a fost externat, deși era infectat cu noul coronavirus: ”Am probat pe pielea mea. A fost o simplă răceală!”

Bărbatul a decis să se externeze la cerere și, în ciuda faptului că medicii i-au spus că e încă infectat, el consideră că a avut o simplă răceală.

”În Poiana Sibiului noi ne încălzim cu lemne. Și în ziua aceea de luni ne-a fost adusă o mașină cu lemne și nu că am lucrat și eu, dar am mai ieșit pe la oameni. Și au fost niște curenți de aer și cred că am făcut o viroză”, povesteşte Nicolae Hîndorean pentru Turnul Sfatului primele semne ale bolii.

Coronavirus în România, 13 iulie 2020. Live Update. A fost săptămâna recordului absolut: 3.562 de cazuri noi de Covid-19

Bărbatul se află în autoizolare cu soția și cei doi copii cu care stau în curte, după ce acesta a fost contact direct al preotului din sat, care fusesese confirmat cu COVID-19.

Cei patru au fost internați în același salon, iar sibianul a lansat acuzații dure la adresa medicilor, el fiind revoltat de faptul că a primit foarte multe pastile în condițiile în care doar într-o zi a avut febră.

”De miercuri (deci la zece zile de la primele simptome – n.r.) am trecut pe pastile, perfuzii și câte și mai câte. Eu am primit cele mai puține medicamente. Asta în condițiile în care, de exemplu, mi s-au administrat 48 de pastile de Kaletra. Știți ce medicament e acesta, nu? Se folosește și la HIV. Am mai primit și Anxiar, dar și o pastilă de somn, după ce am zis că nu prea mă odihneam. Și nu era normal să se întâmple asta, adică să nu pot să dorm în condițiile date? Ce aș vrea să subliniez: eu am primit tot tratamentul acesta în condițiile în care nu am avut niciun simptom. Cu excepția primei zile, la internare, când am avut aproape 38 febră, nu am mai avut nimic. Atunci, pentru ce am primit atâtea medicamente?”, a mărturisit el, potrivit sursei citate.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Bărbatula cerut să fie externat deși era pozitiv

Nicolae Hîndorean a cerut să fie externat, deoarece se simte bine. În a zecea zi de la internare a fost lăsat să meargă acasă, însă testul RT-PCR făcut înainte de externare arăta că este în continuare infectat. ”Pacientul se externează la cerere, fiind SARS-CoV-2 pozitiv în momentul externării, invocând ordinul MS 505/2020, ce permite externarea pacienților cu o formă ușoară la zece zile de la confirmare. Se recomandă izolare și monitorizare prin medicul de familie încă patru zile de la externare”, au scris medicii sibieni în scrisoarea medicală.

Noi state din Europa au închis granițele pentru români. Restricții de călătorie în 20 țări europene, dintre care 14 din UE

”Eu sunt sigur sută la sută că e vorba de o ușoară viroză. Tocmai de aceea, după toată povestea aceasta mi-am îmbrățișat și fata. Mesajul e atât de simplu încât nu mă crede nimeni, pentru că ceea ce spun eu duce la ideea că nu există coronavirus. Eu am probat pe pielea mea. E o simplă răceală. Am ajuns să vorbesc în șoaptă despre un adevăr pe care l-am constat pe pielea mea.”, a mai mărturisit el.

România a depășit 32.000 de persoane infectate cu noul coronavirus

În România au fost confirmate, până acum, 32.535 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.884 persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.


Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro