„Vă ofer puțin coronavirus, cu ajutorul lui Dumnezeu, și vă urez o primăvară frumoasă!”. Un bolnav de Covid-19 din România a oferit mărțișoare! Cu câte persoane a intrat în contact

Un bolnav de cronavirus din România, angajat la Amenajarea Domeniului Public (ADP), sector 4, a împărțit mărțișoare, pe 2 martie, și a intrat în contact cu 120 de persoane, înainte de a ajunge la spital. A fost deschisă o anchetă epidemiologică.

Al 16-lea bolnav de Covid-19 din România a oferit mărțișoare

profimediaimages.ro

Bărbatul, ofițer în rezervă al MAI, în vârstă de 60 de ani, era deja internat la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală când a fost depistat cu coronavirus.

Marian Goleac, director general al ADP sector 4, a declarat la Digi24 că bărbatul de 60 de ani a fost la muncă până luni, 2 martie, zi în care a împărţit mărţişoare. A intrat în contact cu peste 120 de persoane. În 3 martie s-a simţit rău şi a mers la spital. În 4 martie a revenit la serviciu, iar în 5 martie s-a dus din nou la spital, a spus Goleac.

Citește și: Elev de clasa a cincea, pus în pericol de moarte de colegii lui, în plină epidemie de coronavirus! Părinții lui sunt furioși! „Putea muri! V-ați gândit?”

El a adăugat că soţia respectivului angajat lucrează chiar în sediul ADP sector 4, iar bărbatul are biroul în parcul Lumea Copiilor, potrivit adevarul.ro.

În acest moment, sediul ADP este închis, iar în birouri se face dezinfecție, potrivit libertatea.ro.

Citește și: Decizie uriașă pentru părinții care își țin copiii acasă, din cauza coronavirusului! Ce ajutor ar putea primi

Cazul acestui bolnav de coronavirus din România este atipic, pentru că, dacă până acum s-a ştiut care este sursa virusului, acum nu se ştie. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim. La câteva zile după internare, starea lui s-a înrăutăţit, el a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, astfel că medicii i-au făcut testul pentru COVID – 19. Testul s-a dovedit pozitiv, aşa că, pentru că bărbatul a stat câteva zile în spital înainte de a fi diagnosticat, în unitatea sanitară au fost luate mai multe măsuri.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri