Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Caz uluitor într-un spital românesc! Un cadru medical a leșinat lângă paturile pacienţilor pe care îi trata de Covid. Ce s-a întâmplat cu bărbatul

Un asistent medical a leșinat lângă paturile pacienţilor pe care îi trata. Omul a fost răpus de căldură, după ce o zi întreagă purtase echipamentul medical de protecție. S-a întâmplat în spitalul din Râmnicu Sărat, Buzău, județ considerat "zonă roșie" în pandemia de coronavirus.

Un cadru medical a leșinat lângă paturile pacienţilor pe care îi trata de Covid

Hepta

Incidentul s-a întâmplat pe secţia de chirurgie a spitalului din Râmnicu Sărat. Asistentul medical era în zona roşie, cea cu pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, când a simţit că i se face rău. Nu a mai durat mult şi a căzut din picioare.

"A reușit să iasă din zona roșie fără să își piardă cunoștința, a fost perfuzat, i s-au luat analizele, iar medicul de gardă a considerat că pentru binele lui trebuie să meargă la UPU la Buzău", a declarat Adrian Danielescu, managerul spitalului.

Medicul ar fi leșinat din cauza căldurii și a echipamentului greu de suportat

Ar fi leşinat de la căldura din spital, spun colegii lui. Obligaţi să poarte combinezoane, măşti, viziere şi. chiar şi câte trei perechi de mănuşi, medicii ajung victime lângă paturile bolnavilor de COVID. Fără aer condiţionat, salvarea pacienţilor devine o luptă şi mai greu de dus.

Citește și: OMS a confirmat că virusul Covid-19 se transmite prin aer. Oamenii se pot infecta mergând pe stradă, dacă inspiră particulele

Pentru a face faţă condiţiilor grele din spitalele COVID, medicii şi asistenţii spun că trebuie să se hidrateze cât mai bine înainte de a intra în tură. De asemenea, încearcă, pe cât posibil, ca timpul petrecut în saloane să fie cât mai scurt. Peste 3.300 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus, până acum, în România.

Recomandari