Antena Căutare

Un cunoscut supermarket din București, închis de ANPC. Magazinul era frecventat pentru prețurile mult mai mici

Un supermarket din București, cunoscut pentru prețurile mici pe care le practică, a fost închis de ANPC, în urma neregulilor descoperite.

colaj foto femeie la standul de lactate intr-un supermarket
Un supermarket din București, cunoscut pentru prețurile mici pe care le practică, a fost închis de ANPC, în urma neregulilor descoperite. | Shutterstock

Supermarketul La Cocoş din Bucureşti a fost închis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care mizerie şi produse alimentare vândute fără traducerea în limba română. De asemenea, unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei, transmite News.ro.

Supermarketul „La Cocoş” din Bucureşti a fost închis de ANPC din cauza neregulilor descoperite

ANPC a transmis, marţi, că a fost verificat operatorul economic SC Supermarket La Cocos SRL, din Capitală.

Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: comercializarea produselor alimentare preambalate cu lipsa informatiilor traduse în limba română; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu acumulari de lichid, gheaţă, resturi alimentare, zone cu vopsea exfoliata, rugină ṣi acumulări de praf; paviment cu bucăţi de gresie lipsă/sparte/fisurate ṣi acumulări de impurităţi, praf în strat grosier, resturi de ambalaje în zona rafturilor ṣi standurilor de prezentare a anumitor produse, mai transmite aceeași sursă.

Citește și: Celebru lanț de supermarketuri, amendat cu 5,5 milioane de lei. Au fost găsite fructe și legume stricate, dar și produse expirate

Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei şi a fost închisă până la remedierea deficienţelor. Totodată, a fost făcută o propunere pentru închiderea acesteia pentru o perioadă de până la şase luni.

Supermarketul „La Cocoş” din Bucureşti a fost redeschis, după doar o zi. Ce au transmis reprezentații protecției consumatorului

ANPC a transmis, la doar o zi distanță, printr-un comunicat de presă, că în urma controlului desfăşurat, zilele trecute, la operatorul economic SC Supermarket “La Cocoş” SRL, din Capitală, echipele de comisari găseau o serie de abateri de la legislaţia în vigoare, iar în acest moment, deficienţele au fost remediate, fapt constatat de comisarii ANPC, la reverificarea unităţii.

„Nu de puţine ori trăiesc cu senzaţia că între autoritatea noastră şi unii dintre operatorii economici sancţionaţi este nevoie de o colaborare periodic mai strânsă. Mi se pare total nepotrivit ca acţiunile de curăţenie să fie obligatorii pentru unii comercianţi, doar în urma sancţiunilor aplicate de către instituţia noastră. Respectarea legislaţiei şi, automat, a consumatorului este o obligaţie zilnică şi ţine de bunul simţ comercial", a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Astfel, au fost igienizate agregate frigorifice, tubulatura sistemului de ventilaţie al nivelul întregului spaţiu de comercializare, pavimentul, care a fost şi reparat.

Citește și: ANPC a retras de pe piață un oțet despre care s-a descoperit că este pe bază de acid acetic. Ce trebuie să știe consumatorii

De asemenea, au fost rearanjate mărfurile pe rafturi şi eliminate mărfurile neconforme, de la vânzare.

„În prezent, condiţiile de comercializare oferite de supermarketul La Cocoş sunt conforme şi acesta este în stare de funcţionare. ANPC apreciază promptitudinea cu care operatorii economici răspund atenţionărilor asupra neregulilor pe care comisarii le semnalează, în urma acţiunilor de control.

Scopul verificărilor noastre nu este sancţionarea, ci asigurarea că drepturile consumatorilor şi prevederile legale, în domeniu, sunt respectate şi că activitatea comercială fie că presupune achiziţia de bunuri sau de servicii, se derulează în condiţii de calitate şi conformitate”, a mai precizat ANPC.

Program Metrorex de Crăciun 2022 și Revelion. Cum va circula metroul de Sărbători anul acesta... (P) Sylvester Stallone se întoarce în rolul lui Rambo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x