Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Un focar de coronavirus se extinde, în România! Două cadre medicale, între persoanele diagnosticate cu COVID-19!

Un focar de coronavirus din România se extinde. Încă o asistentă şi o infirmieră de la Secţia de Îngrijiri Paleative de la Spitalul Paşcani au fost diagnosticate cu COVID-19, bilanţul total în spital ridicându-se la nouă infectări ale cadrelor medicale.

Un focar de coronavirus din România se extinde! Două cadre medicale, între persoanele diagnosticate cu COVID-19!

profimediaimages.ro

Ancheta epidemiologică începută de Direcţia de Sănătate Publică la Spitalul Municipal Paşcani continuă.

În urma testării cadrelor medicale de la Secţia de Îngrijri Paleative, alte două cazuri au fost confirmate. DSP Iaşi a transmis, luni, că rudele infirmierei diagnosticate au fost şi ele infectate.

„Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că două cadre medicale, o asistentă medicală şi o infirmieră, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Prin urmare, în total, sunt confirmate pozitiv 9 cadre medicale: un medic, 3 asistente medicale şi 5 infirmiere", a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iaşi.

În ce situație s-ar putea întoarce România la starea de urgență. Oficial din Ministerul Sănătății, avertisment! „Sper să nu fie cazul”

În cadrul anchetei desfăşurate de DSP Iaşi au fost testate 52 de cadre medicale şi 48 de pacienţi din Secţia de Îngrijri Paleative a Spitalului Municipal Paşcani.

Noi simptome ale coronavirusului, descoperite! Medici din linia I, semnal de alarmă! „Au apărut, la unii pacienți, înainte de semnele de COVID-19 cunoscute”

„Pe langă cei 10 bolnavi confirmaţi cu COVID-19, transferaţi săptămâna trecută la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute a mai fost confirmat un caz pozitiv în rândul pacienţilor din această secţie. Testarea a fost facută în urma apariţiei unor simptome uşoare la 2 pacienţi, iar recoltarea a evidenţiat un singur rezultat pozitiv", a mai anunţat DSP Iaşi, potrivit Mediafax.

Pe lângă cadrele medicale şi pacienţii infectaţi, trei rude ale unei infirmiere de la Secţia de Îngrijiri Paleative au fost şi ele confirmate pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus.

Recomandari