Live acumObservator 06
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Un fost ministru al Educației susține că profesorii ar trebui să dea aceleași teste PISA: ”Așa ar trebui să fie evaluați. Ați avea o mare surpriză”

Rezultatele PISA, care au arătat că 44 la sută dintre elevi nu înțeleg ce citesc, au plasat România pe un loc rușinos, țara noastră clasându-se pe locul 47 din 79 de țări. Acest lucru a stârnit numeroase reacții, iar un fost ministru al Educației a făcut public un mesaj neașteptat. 

Un fost ministru al Educației susține că profesorii ar trebui să dea aceleași teste PISA: ”Așa ar trebui să fie evaluați. Ați avea o mare surpriză”

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, susține că, dacă profesorii ar da aceleași teste PISA ca elevii, rezultatele ar putea fi surprinzătoare și propune o evaluare a tuturor cadrelor didactice.

Rezultate PISA 2018: Dezastru în învățământul din România! Procentul analfabetismului funcțional a crescut la 44%

”Așa cum știți, eu sunt mai orientat pe soluții, nu povești. Așa că propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor. Veți avea o mare surpriză. Ar trebui evaluați toți profesorii: celor sub nivel să li se livreze o formare adaptată timp de un an pentru a ajunge la nivel, iar dacă nu reușesc nici atunci... asta e. În loc de miliarde date oengeurilor de apartament mai bine am face un moment zero al reselecției profesorilor... Imbecilizarea adusă de pesedizare a cotropit de multă vreme universitățile iar acum a ajuns la clasă și schimonosește mințile copiilor noștri”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Testele PISA, anunțul Ministrului Educației. Profesorii ar putea da și ei examene de evaluare periodice

Această declarație vine după ce raportul PISA a arătat că 44 la sută dintre elevii din România nu înțeleg ce citesc. Aproape la fel arată procentele la matematică, dar aici 3% fac performanță. Raportul PISA clasează România aproape de Emiratele Arabe, Bulgaria sau Moldova.Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, susține că, dacă profesorii ar da aceleași teste PISA ca elevii, rezultatele ar putea fi surprinzătoare și propune o evaluare a tuturor cadrelor didactice.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro