Antena Căutare

Un infractor român, condamnat la 10 ani cu executare, este preot în SUA: ”Primea 3000 de dolari pe lună”

Mare le-a fost uimirea unor credincioși dintr-o parohie românească, din California, SUA, în momentul în care au aflat că preotul lor a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare în România.

Mare le-a fost uimirea unor credincioși dintr-o parohie românească, din California, SUA, în momentul în care au aflat că preotul lor a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare în România.

Imediat după condamnarea în prima instanţă la Tribunalul Iaşi (februarie 2015), Iulian Vasile Ilie a plecat în SUA unde, în luna iunie, a fost numit preot paroh la biserica românească din Palm Springs (California), de unde primea lunar 3.000 de dolari salariu.

Primele suspiciuni ale românilor din parohia sa asupra faptului că este ceva în neregulă au apărut în decembrie 2018, înainte de Crăciun, când preotul a dispărut pur şi simplu din parohie.

„Când a venit la noi a primit 4.000 de dolari din partea parohiei. Îi dădeam lunar 3.000 de dolari salariu, în aceşti bani fiind incluse cheltuielile casei în care stătea, casă care era tot a noastră. Cu toate acestea, preotul era nemulţumit de veniturile pe care le obţinea de la noi“, povesteşte un credincios al parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Palm Springs, potrivit Adevărul.

Un infractor român, condamnat la 10 ani cu executare, este preot în SUA: ”Primea 3000 de dolari pe lună”

Iulian Vasile Ilie (37 de ani) a făcut parte dintr-o grupare infracţională specializată în vânzarea de mansarde construite ilegal, cu deficienţe sau chiar neconstruite, în câteva judeţe din Moldova (Iaşi, Bacău) şi Bucureşti. Procurorii DNA au demonstrat că infractorii au păcălit 73 de persoane cu suma de 6,5 milioane de lei. Iulian Vasile Ilie era directorul de vânzări al firmei, omul care făcea presiuni pe cumpărători să dea banii în avans, apoi se făcea nevăzut şi nu mai răspundea la telefoane

După 5 ani de procese, pe 22 decembrie 2016, Curtea de Apel Iaşi s-a pronunţat definitiv în acest dosar, toţi inculpaţii fiind condamnaţi la închisoare cu executare, pedepsele fiind cuprinse între 7 şi 14 ani, potrivit Adevărul.

Pe site-ul Poliţiei Române, la „Persoane urmărite“, apare şi fotografia lui Ilie Vasile Iulian. „Se sustrage de la executarea pedepsei de zece ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Pe numele persoanei urmărite a fost emis Mandat European de Arestare“, scriu poliţiştii.

Infotrafic 15 ianuarie. Lista drumurilor închise din cauza ninsorilor abundente... VIDEO | Un recidivist a bătut cu cruzime un bătrân, într-o scară de bloc...
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Dacă nu ai în recuzita ta culinară și forme pentru copt rulouri sau cornete, este timpul...
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023. Taurii sunt ușor de influențat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023 spune că nativii din zodia Taur vor avea parte de o zi mai...
Parteneri
Cele mai nesigure semne zodiacale. Nativii care se bazează mereu pe cei din jur
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x