Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Bărbat cu coronavirus în România! El este pacientul ZERO! Autoritățile sunt pe urmele celor cu risc de îmbolnăvire

Pacient cu coronavirus în România! Autoritățile au pornit deja pe urmele oamenilor care riscă să se fi infectat!

Un italian cu coronavirus a vizitat țara noastră

România este în alertă! Un italian care a stat o săptămână în ţara noastră este primul infectat cu coronavirus din sudul Italiei. Bărbatul are 71 de ani şi a fost în Craiova până sâmbătă, unde a avut mai multe întâlniri. Autorităţile înceracă acum să-i descopere pe toţi românii care au avut contact cu el. Între timp, virusul se apropie de ţară şi pe alte căi. Austria şi Croaţia au primii bolnavi.

S-a dat alarma în România după ce un bărbat de 71 de ani a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus într-un spital din Rimini. Este primul infectat din Regiunea de Sud a Italiei.

citește și: Românii își fac provizii din cauza coronavirusului! Ce produse au dispărut deja din magazine

Omul s-a întors sâmbătă în Italia după ce a stat o săptămână la iubita lui din România. Ieri, bărbatul s-a simţit rău, a avut febră şi s-a dus singur la Spital. A fost testat şi, astăzi, analize au confirmat: are coronavirus.

Bărbatul a fost în Craiova, a vizitat rudele soţiei şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Presa italiană a descoperit cazul iar autorităţile de la noi spun că aşa au şi aflat de el. Iar acum încearcă să refacă traseul bărbatului care ar putea deveni pacientul ZERO pentru România.

Între timp, din peninsulă tot mai mulţi români se întorc acasă. Unii au găsit soluţii să scape de vigilenţa autorităţilor.

Ieri, câteva sute de români care au intrat în ţară pe la frontiera cu Ucraina au minţit la vamă, au spus că vin din Germania în loc de Italia.

Poliţia face cercetări. Ministerul de Interne vrea să-i sperie pe oameni.

În ţară, sunt 15 români în carantină, dar avem 4.200 de locuri anunţă autorităţile. Alţi 1460 de oameni sunt izolaţi la domiciliu. În schimb, stocurile în caz de epidemie nu sunt încă suficiente.

Un nou suspect de coronavirus a fost internat, de urgenţă, la Spitalul Judeţean Călăraşi. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani care s-a întors recent din Milano. A fost testat şi acum sunt aşteptate rezultatele de la Bucureşti.

Recomandari