Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Românii își fac provizii din cauza coronavirusului! Ce produse au dispărut deja din magazine

Coronavirusul pune autoritățile din România pe jar! Preşedintele ţării a anunţat că situaţia va fi dezbătută miercuri în CSAT! La Ministerul de Interne a avut loc și o întâlnire, la care participă toţi cei responsabili să ia măsuri. Trebuie românii să își facă provizii?

Românii, nevoiți să facă provizii din cauza coronavirusului?

Deocamdată, soluţiile autorităților pentru coronavirus sunt pe hârtie, căci s-au alocat bani din fondul de rezervă al Guvernului, dar nu s-au făcut încă achiziţiile. În faţa unei ameninţări fără precedent, oficialii mizează mult pe buna credinţă a oamenilor.

220 de milioane de lei, adică 45 de milioane de euro, au plecat din fondul de rezervă al statului pentru ca România să poată face faţă unei eventuale epidemii de coronavirus. Din aceşti bani ar trebui cumpărate de urgenţă măşti, mănuşi, izolete şi biocide. Acum, în farmacii nu se mai găsesc nici măcar banalele măşti de protecţie.

Planurile pe hârtie trebuie puse şi în practică. Deocamdată, până astăzi după amiază, pe site-ul Ministerului Sănătăţii subiectul de interes major era ambrozia, nicidecum virusul fără leac (coronavirus).

În afara achiziţiilor, autorităţile trebuie să rezolve şi probelma izolării suspecţilor sau bolnavilor de coronavirus. Până acum ar fi 3.500 de locuri în toată ţara, dar deocamdată nimeni nu i-a verificat pe prefecși pentru a vedea ce spaţii au găsit pentru carantină. Oficialii mizează în lupta cu coronavirusul pe bunul simţ al oamenilor.

citește și: Coronavirusul schimbă programul elevilor din România! Ce a anunțat Ministerul Educaţiei

Dacă pe aeroport călătorii sunt mai uşor de verificat, la graniţele terestre situaţia e mai complicată. Autorităţile au trimis în vămi medici care să-i verifice pe cei care vin din Italia.

Coronavirusul naște panică peste tot în lume! Oamenii încalcă cu bună ştiinţă avertizările autorităţilor ca să-şi facă provizii, iar cozile la magazine se întind pe zeci de metri. Sticlele de apă, pastele și conservele sunt primele care se termină. Italienii spun că asemenea imagini apocaliptice cu rasfturi goale nu au văzut nici în timpul războiului.

Și se pare că și românii au început să își facă provizii de săpun, măști de protecție, dezinfectanți, dar și alimente neperasabile. Pe diferitele rețele de socializare tot mai mulți oameni vorbesc despre provizii și măsuri de precauție pe termen lung.

ROMÂNII, NEVOIȚI SĂ ÎȘI FACĂ PROVIZII DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI?

Recent, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății, Victor Costache, a dezvăluit faptul că va avea, în cursul zilei de marți, întâlniri cu reprezentanții marilor lanțuri de hypermarketuri din România pentru, pentru a verifica stocurile de alimente.

Potrivit informațiilor pe care le deține, reprezentanții au dat asigurări că stocurile de la nivel național ajung pentru o bună perioadă de timp.

„În niciun caz nu trebuie să ne facem grijă, trebuie să evităm a induce o panică în rândul populaţiei şi trebuie să lăsăm autorităţile să lucreze cum au lucrat şi până acum. Repet, până acum măsurile au fost suficiente, nu avem absolut niciun pacient cu coronavirus pe teritoriul României”, a mai declarat Victor Costache, ministrul Sănătății, potrivit celor de la digi24.ro.

Recomandari