Antena Căutare

Un loc in caminele studentesti din Capitala, mai scump decat chiria la un apartament

Un loc in caminele studentesti din Capitala e mai scump decat chiria la un apartament cu patru camere. Nici nu a inceput bine repartitia locurilor la camin, ca studentii au inceput sa faca bisnita. E plin internetul de anunturi, iar preturile ajung chiar si la 750 de euro, pentru locurile in camine renovate. Riscurile sunt, insa, pe masura. Cine e prins ca-si vinde camera, isi pierde locul la facultate, pe viata!

E perioada repartitiilor la universitatile din Captiala, iar de saptamana viitoare studentii isi iau in primire camerele de camin. O perioada numai buna pentru afaceri. Un loc in caminele din Regie, de exemplu, se vinde pentru sume intre 200 si 400 de euro.

Internetul e plin de anunturi. Cine a prins loc la camin se poate imbogati rapid. Locurile in caminele bune, de la ASE sau Politehnica, ajung si la 600 sau 750 de euro.

Negocierea se face, cel mai adesea, la telefon. Dar cine vrea sa mearga la sigur se duce direct la camin. Acolo, un paznic ne explica repede cum stau treburile. Daca vrei sa cumperi un loc, trebuie sa vorbesti cu seful de camin. El te si pune in legatura cu persoana respectiva. Tot seful de camin te avertizeaza atunci cand administratorii fac controale.

Totusi, cei care isi vand locurile obtinute gratuit in urma repartitiei risca sa-si piarda locul la facultate.

In Bucuresti, aproximativ 5% dintre studentii care primesc loc la camin il dau mai departe, contra cost. Iar cererea e mare. Numai la Politehnica, universitatea care ofera cele mai multe locuri de cazare, sunt opt studenti la un singur loc in camin.

O ursoaica a atacat doi barbati in judetul Dambovita... Starea de sanatate a lui Alexandru Arsinel s-a inrautatit. Actorul, din nou internat la Cluj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x