Antena Căutare

Un medic din Suceava a învins coronavirusul după o lună de spitalizare: ”Am avut cinci teste pozitive. Gândul că nu m-aș întoarce niciodată la viața dinainte mă copleșește!”

Manuela Șestac, un medic neurochirurg din Suceava, a fost externată din spital după o lună de zile, timp în care a fost testată pozitiv pentru coronavirus de cinci ori. ”Sentimentul de minoritate, la gândul că poate nu te vei mai întoarce niciodată la viața ta de dinainte, aceste sentimente te copleșesc”, spune medicul, care e decis să dea în judecată Spitalul din Suceava. 

Un medic din Suceava a învins coronavirusul după o lună de spitalizare: ”Am avut cinci teste pozitive. Gândul că nu m-aș întoarce niciodată la viața dinainte mă copleșește!”
Un medic din Suceava a învins coronavirusul după o lună de spitalizare: ”Am avut cinci teste pozitive. Gândul că nu m-aș întoarce niciodată la viața dinainte mă copleșește!”

Medicul neurochiurg a povestit în cadrul unui interviu că s-a luptat cu noul coronavirus mai bine de o lună de zile, timp în care a făcut cinci teste care au ieșit pozitiv. În cele din urmă, însă, ea a fost externată, dar urmează două săptămâni de izolare.

Această afecțiune este deosebit de perfidă. Dacă într-o primă fază simțim că ni se întâmplă ceva, că facem febră, avem mialgii, ne doare capul, avem dureri în gât, este o suferință fizică, dublată poate de o frică de necunoscut, încetul cu încetul, sub tratament, o parte dintre noi depășesc aceste simptome. Apoi ne recăpătăm optimismul, ne vom face bine, vom merge acasă și credem că totul e foarte simplu. Numai că din nefericire nu este”, a spus medicul la Digi24.

Din 15 mai, purtarea măștilor va fi obligatorie, iar declarația pe propria răspundere dispare. Klaus Iohannis, ultimele măsuri anunțate în România

De asemenea, ea a dezvăluit că forma pe care a făcut-o ea este foarte întâlnită.

”Cazuri ca al meu, cu o lună de spitalizare, sunt din nefericire numeroase. După vindecarea fizică, dăm în fiecare zi sau la o anumită perioadă examene, acele teste, iar rezultatele lor sunt deosebit de greu de așteptat.Avem impresia că poate niciodată nu ne vom face bine. Eu am avut cinci teste pozitive. La fiecare așteptam un răspuns favorabil, nu venea. Sentimentul de minoritate, la gândul că poate nu te vei mai întoarce niciodată la viața ta de dinainte, aceste sentimente te copleșesc și poate sunt mai adânci decât simptomele inițiale ale bolii”, a mai mărturisit ea.

Medicul va sta două săptămâni în izolare, iar apoi se va întoarce la spital, astfel că va sta în continuare departe de familie.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

”Vom avea răbdare și este mai important decât orice să înțelegem că numai respectând reguli vom depăși situația în care ne aflăm, chiar cu riscul de a sta departe de copii”, a mai spus Șestac, care a precizat că intenționează să dea în judecată Spitalul din Suceava.

Peste 500 de persoane au murit din cauza coronavirusului în România

Până astăzi, 22 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.710 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.406 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 519 persoane au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 468 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 288 de pacienți.

Un medic din Timișoara și-a lipit fotografia de echipamentul de protecție pentru ca bolnavii să-i vadă chipul. Imaginea face furori pe Facebook: ”Bravo, doctore!”

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.809 de persoane. Alte 40.774 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 106.357 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 432 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.970 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 457 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Directorul OMS susţine că statele au fost alertate "la momentul potrivit" în legătură cu urgenţa mondială de c... Unii pacienţi cu coronavirus aflaţi în stare critică în secţiile ATI vor putea primi, ca tratament, plasmă de la donator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x