Antena Căutare

"Un milion de stele pentru nevoiasi", o campanie de ajutorare a saracilor

Sute de candele au luminat centrele a 20 de orase din tara. Sub sloganul "Un milion de stele pentru familiile sarace", oamenii au fost invitati sa intinda o mana de ajutor celor nevoiasi. Cu banii stransi, organizatorii se vor asigura ca fiecare familie va avea un Craciun de poveste.

Sute de oameni s-au adunat in Piata Teatrului din Targu Mures. Au aprins cate o candela si au donat atat cat au putut, in semn de solidaritate cu familiile nevoiase.

"E un gest simbolic dar pe langa asta oamenii mai doneaza si din donatiile respective cumparam pachete de alimente pentru familii sarace ca sa le aibe inainte de Craciun", a declarat directorul organizatiei Caritas Alba Iulia, Ludescher Laszlo.

Fiecare flacara l-a reprezentat pe unul dintre cei un milion de membri ai familiilor sarace din Romania. La fel s-a intamplat si in Timisoara, Bacau si alte 17 orase din tara. Actiunea se desfasuara de patru ani de zile si se bucura de mult succes.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, mai mult de 5 milioane de romani traiesc sub pragul saraciei, iar dintre acestia, peste 1,5 milioane supravietuiesc sub pragul saraciei absolute, aproape jumatate fiind copii intre 0 si 14 ani. Actiunea "Un milion de stele" se desfasoara an de an in intrega Europa.

Mii de pelerini au ajuns la Iasi! Moastele Sfintei Parascheva au fost purtate prin centrul orasului... Accident in Pasajul Unirii din Capitala! Circulatia a fost blocata mai bine de o ora...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x