Antena Căutare

Un militar ranit in Afganistan, ramas fara ambele picioare, s-a intors la munca

Un militar din Bistrita a fost ranit in Afganistan, a ramas fara ambele picioare, iar doi colegi au murit chiar langa el. Cu toate acestea, nu a renuntat la lupta, s-a ridicat din scaunul cu rotile si, cu ajutorul unor proteze, a inceput sa munceasca din nou.

Vehiculul in care se afla bistriteanul impreuna cu mai multi colegi a fost spulberat de o explozie pe campul de lupta din Afganistan. Picioarele militarului au fost amputate, iar viata lui s-a schimbat complet.

La doi ani de la incident, Vasile Zbanca are puterea sa isi ajute un coleg aflat in scaunul cu rotile. Se integreaza in multime si nu vrea atentie. Cu autorul celor doua proteze, militarul ranit in Afganistan continua sa lucreze in unitatea militara din Bistrita.

Alaturi de mai multi colegi raniti in lupta, a aprins Flacara Recunostintei Eterne, monumentul ridicat in fata Ministerului Apararii, in memoria militarilor morti la datorie.

23 de militari romani si-au dat viata in Bosnia, Afganistan si Irak. Alti 87 de soldati raniti isi continua viata acasa, cu urme ale razboiului pe care nu le vor uita niciodata.

Birocratia si accizele le pun bete in roate producatorilor de tuica... Restrictii de trafic in Capitala, joi, pentru Ziua Armatei si inaugurarea Piatetei Regelui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x