Antena Căutare

Ciclonul mediteranean a adus inundații severe în România, iar meteorologii anunță ploi în continuare: ”Așa ceva n-am văzut!”

Ciclonul mediteranean aflat asupra țării noastre a adus un episod de vreme extremă. Inundaţiile şi grindina au lovit mai multe zone ale ţării. Zeci de case, gospodării şi drumuri au fost inundate, iar culturile oamenilor distruse.

Ciclonul mediteranean aflat asupra țării noastre a adus un episod de vreme extremă. Inundaţiile şi grindina au lovit mai multe zone ale ţării. Zeci de case, gospodării şi drumuri au fost inundate, iar culturile oamenilor distruse. În Bistriţa, apele au acoperit liniile de cale ferată, iar două trenuri au rămas blocate în şine. Meteorologii spun că nu scăpăm de vremea rea nici în următoarele zile. Azi, va fi foarte frig şi va ploua şi în Capitală.

”Am 79 de ani, dar n-am văzut. Asta n-am văzut niciodată”, a mărturisit o bătrână.

Bistrița, Mureș și Maramureș sunt trei județe din țară în care ploaia și grindina au făcut prăpăd. În localităţile de pe Valea Mureşului, mai sus de oraşul Reghin, cantitatea de apă căzută a ajuns şi la 50 de litri pe metrul pătrat. Cele mai afectate sunt comunele Petelea şi Brâncoveneşti.

Citește și: Cod galben de ceață în România. Când scăpăm de ploi și de vremea rea

A zdrobit tot şi în grădină şi peste tot. Pomi, vie, absolut tot. Timp de 15 minute a căzut grindina. Suficient să distrugă tot. Iar după ploaia cu grindină, apele au ieşit din matcă, astfel că străzi, pivnițe și case au fost inundate.

Şi în Maramureş a căzut grindină. Iar în localitatea Săliştea de Sus, 50 de case au fost inundate. La fel și în Bistrița, unde a fost tot cod galben de vreme rea.

Citește și: Vremea 16 mai 2019. Averse de ploaie şi descărcări electrice în cea mai mare parte a ţării

Pompieri militari au evacuat un copil și pe mama acestuia. Iar un alt localnic, care se urcase în copac de frică să nu-l ia apele, a fost ajutat tot de militari.

Iar meteorologii nu au nici în continuare veşti bune. Până mâine la ora 10 vor mai cădea averse şi grindină, iar vântul va sufla cu putere

Potop în România. Un pompier ține în brațe un bebeluș abia născut, pentru a-l salva din calea apelor... Pontajul electronic la locul de muncă, obligatoriu. Noile decizii UE pentru angajatorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x