Un nou focar de coronavirus a fost depistat în România! „De trei zile suntem martorii acestui val!”

Un nou focar de coronavirus a fost depistat în România, la un centru de dializă privat din Ploiești, în timp ce Prahova se apropie de atingerea capacităţii maxime de internare a pacienţilor confirmaţi cu COVID-19.

Un nou focar de coronavirus a fost depistat în România! „De trei zile suntem martorii acestui val!”

Hepta

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Bogdan Nica, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că o altă unitate privată cu profil similar are trei cazuri confirmate, toţi cei 38 de pacienţi dializaţi urmând să fie internaţi.

Citește și: Ce se întâmplă cu coronavirusul, de fapt, vara! Ce îl poate distruge, în 11 minute! Medicii: „Mare atenție, ați putea fi păcăliți”

„Mai mult de 300 de paturi în Prahova nu avem de unde să luăm. 243 cazuri sunt pozitive acum, inclusiv cei 38 de la dializă, 217 sunt internaţi, 26 în curs de internare. Mai sunt 18 suspecţi la CFR şi 10 suspecţi la UPU. De trei zile suntem martorii acestui val. În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut demult de 400. Deci avem 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile”, a spus directorul DSP Prahova.

Citește și: Previziune sumbră, de la cercetători! Un virus din China ar putea provoca o nouă pandemie, după cea de COVID-19! Care ar putea fi primele victime. „A trecut deja la oameni! Are toate trăsăturile”

În ultimele două săptămâni au fost mai multe focare de coronavirus la nivelul judeţului Prahova, între care cel de la centrul de bătrâni de la Izvoarele (71 de persoane, dintre care un beneficiar a decedat), cel de la Exploatare Sistem Zonal Prahova, unde au fost nouă cazuri, şi unul la o firmă de pe platforma Brazi, unde trei angajaţi au fost testaţi pozitiv, potrivit Mediafax.

Două asistente de la Spitalul de pediatrie şi o angajată de la blocul alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost testate pozitiv.

Ultimele știri