Antena Căutare

Un pensionar a refuzat decizia de recalculare, pe motiv că a primit prea mulți bani: „Nu-i merit”

Domnul Alexandrescu s-a prezentat la Casa de Pensii din București, de la primele ore ale dimineții, pentru a anunța că pensia sa recalculată este prea mare și a cerut o corecție. Iată detaliile mai jos!

Galerie
Un pensionar a refuzat decizia de recalculare, pe motiv că a primit prea mulți bani: „Nu-i merit” | Shutterstock

Autoritățile au publicat bilanțul primelor două săptămâni de la recalcularea pensiilor: 60.000 de pensionari sunt nemulțumiți și 3.000 de decizii cu erori vor fi supuse unei revizuiri. Însă, există și cazuri în care vârstnicii s-au dus până la Casa de Pensii pentru a refuza decizia de recalculare. Un bărbat a solicitat o recalculare, susținând că a primit prea mulți bani și nu îi merită.

Citește și: Ce pensie primește acum Nadia Comăneci după recalculare. Ar încasa mai mult decât Ion Țiriac

Pensionarul care a refuzat să își accepte noua pensie, pentru că ar fi primi prea mulți bani după recalculare

Domnul Alexandrescu a venit de la primele ore ale dimineții la Casa de Pensii din București. El spune că a avut o sumă prea mare în decizia de recalculare și a cerut să se facă dreptate.

Articolul continuă după reclamă

„Am primit și eu hârtia cu decizia de recalculare. În cazul meu, particular, cred că mi s-au acordat niște bani pe care eu nu-i merit. Niște bani necuveniți, în chip firesc, trebuie să îi dai înapoi", a spus el pentru Antena 3 CNN.

Cel mai frecvent printre erorile găsite la cei care au făcut cereri de recalculare este un stagiu de cotizare mai mic.

„Am venit să depun cerere pentru vechime. Nu mi s-a calculat armata în decizie”, a mai spus un alt pensionar.

„Am ieșit anticipat, mai am doi ani, am 63 de ani şi se iese cu penalizare. Am avut o penalizare de 300 lei la decizia trecută și acum s-a dublat penalizarea, deci am 600 lei și plus. Plus că nu ies socotelile, nu sunt ani...”, a mai precizat altă persoană, potrivit sursei citate mai sus.

Românii care aşteaptă pensia din străinătate se lovesc de birocraţie

Un alt bărbat, care a lucrat și în Italia, așteaptă de doi ani să primească și pensia de acolo, dar se lovește de multă birocrație.

„Nu mi se pare normal pentru că e dreptul meu, dar ei mă plimbă de la Ana la Caiafa. Cum m-a ținut și aici când mi-a dat pensia pe România, m-a ținut vreo trei-patru ani de zile”, a spus acesta, citat de Antena 3 CNN.

Zilele acestea, este aglomerat și la ghișeele unde se depun acte pentru mica recalculare.

„Sporurile nepermanente care la mine sunt trecute în carnetul de muncă, dar nu mi le-au luat în considerare. Şi atunci trebuie să venim să facem aici coadă”, a mai transmis o femeie.

Pensiile recalculate se livrează prin poștă până pe 15 septembrie, iar pe 12 se virează banii pe carduri, mai transmite sursa citată.

Citește și: Pensie de 100.000 de lei pe lună după recalculare. Ce meserie a avut românul care o încasează

(P) Interviu eveniment cu Mihai Doroftei, patronul grupului Las Vegas... (P) 5 Secrete pe care agențiile de închiriere auto nu vor să le știi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x