Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Un polițist din Deva este acuzat de proxenetism. Bărbatul a fost arestat preventiv

Un polițist din Deva a fost acuzat de proxenetism, fals în declarații și instigare la infracțiunea de abuz în serviciu, agentul a fost arestat preventiv.

Un polițist din Deva este acuzat de proxenetism

Timp de patru ani, agentul de poliţie a determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe tinere majore, obţinând foloase materiale în contextul acestor activităţi, conform procurorilor.

Un polițist ar fi racolat fete pentru prostituție. Bărbatul care apela la metoda ”loverboy” a fost reținut de urgență

“Faţă de agentul de poliţie se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de proxenetism (trei fapte), fals în declaraţii şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu. În sarcina poliţistului s-a reţinut că, în perioada 2015-2019, a determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe tinere majore, obţinând foloase materiale în contextul acestor activităţi. De asemenea, în declaraţia de avere aferentă anului 2018 poliţistul nu a menţionat veniturile obţinute din închirierea a 4 imobile deţinute de acesta”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Totodată, agentul de poliţie ar fi determinat un coleg de serviciu, în contextul unui control rutier, să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu care presupuneau sancţionarea contravenţională a unui conducător auto şi reţinerea certificatului de înmatriculare al acestuia.

„De asemenea, faţă de poliţistul care nu a aplicat sancţiune contravenţională în contextul intervenţiei efectuate de poliţistul arestat, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu, prev de art. 297 alin.1 Cod penal”, se precizează în comunicat.

În acelaşi dosar se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de proxenetism faţă de alte două persoane, care nu au calitate specială.

Maşina unui poliţist de frontieră a fost lovită de un tren. Circulația feroviară a fost întreruptă

Recomandari