Antena Căutare

Un polițist, filmat în timp ce dezumfla roțile bicicletelor unor tineri, în Iași! Cine și cum va fi pedepsit. „Nu este normal” – Video

Un polițist local a fost filmat în timp ce dezumfla roțile de la bicicletele unor tineri, în Iași. Pedepsele vor fi împărțite atât agentului, care este cercetat disciplinar, cât și adolescenților.

Un polițist local a fost filmat în timp ce dezumfla roțile de la bicicletele unor tineri, în Iași. Pedepsele vor fi împărțite atât agentului, care este cercetat disciplinar, cât și adolescenților.

Polițistul a dezumflat roţile de la bicicletele tinerilor, ca pedeapsă pentru că aceștia făceau acrobaţii într-o zonă intens circulată din municipiu - zona Halei Centrale din Iaşi.

Agentul respectiv patrula prin zonă împreună cu un coleg.

Conducerea Poliţiei Locale Iaşi susţine că echipajul de Poliţie nu a intervenit corect, precizând că, în mod normal, poliţiştii trebuiau să-i avertizeze sau să-i sancţioneze.

„Precizăm că poliţiştii au acţionat în baza unor sesizări ale cetăţenilor din zonă, inclusiv scrise, prin care aceştia au reclamat că în zonă deseori unii biciclişti fac manevre periculoase”, a declarat Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

„Nu este normal, din păcate colegii noștri au recurs la o acțiune de care noi ne detașăm. Ar fi trebuit doar să-i avertizeze pe tineri sau să aplice prevederile legale în vigoare”, a mai spus ea, potrivit digi24.ro.

Pe de altă parte, primarul Mihai Chirica a cerut miercuri Poliţiei Locale să facă o anchetă internă urgentă şi să ia măsuri în ceea ce priveşte comportamentul agentului care a decis să dezumfle roţile bicicletelor.

„Conducerea Primăriei nu tolerează acest gest al poliţistului local, chiar dacă acesta ar fi putut fi bine intenţionat, şi, ca atare, a cerut Poliţiei Locale atât să îl sancţioneze pe acesta, cât şi să îşi instruiască temeinic angajaţii cu privire la cadrul legal, dar şi moral în care aceştia trebuie să evolueze în timpul serviciului. Comportamentul poliţistului în cauză va fi analizat de Comisia de Disciplină a Poliţiei Locale, care va stabili sancţiunile cuvenite potrivit legii şi regulamentelor interne. Tinerii implicaţi în incident vor fi sancţionaţi la rândul lor, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amendă între 100 şi 500 de lei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Iaşi.

Pe reţelele sociale, mai mulți ieșeni au criticat excesul de zel al poliţiştilor locali. „Excepţional. După ce a plecat, băieţii au scos pompa din rucsac. Între timp, aurolacii fură poşete în voie, că tot aleargă mai repede cu un singur plămân decât mâna obeză a legii”, a scris un ieşean, potrivit news.ro.

Un alt tânăr a întrebat „cum ar fi dacă şi noi am dezumfla roţile la Loganurile Poliţiei Locale care prezintă pericol public, la cât de vechi şi de ruginite sunt?”.

Când începe școala, de fapt! Ministrul Turismului, declarație de ultimă oră! „Este important să avantajăm ambele tabere”... Declarații de ultimă oră! Raed Arafat, concluzii după tragedia de la Caracal: „Vom reforma sistemul de urgență 112”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x