„Poți să le dai și 200 de amenzi! Dacă e să fie un infectat aici, în două zile, e totul infectat!”. Un polițist a dat cărțile pe față, în lupta cu răspândirea coronavirusului, în România! VIDEO

Un polițist a dat cărțile pe față, în lupta cu răspândirea coronavirusului, în România. Agentul a explicat că unele persoane sunt pur și simplu imposibil de convins în legătură cu pericolul infectării cu COVID-19.

Sunt zone în România unde misiunea poliţiştilor nu se termină niciodată. O echipă Observator a filmat în exclusivitate acţiunea agenţilor în cel mai rău famat cartier al Capitalei, Ferentari, în vremea pandemiei. Oamenii legii au epuizat toate armele cu care i-ar fi putut convinge pe localnici să stea în casă.

În timp ce nouă ordonanţe militare impun diferite restricţii în toată ţara, în cartierul Ferentari, oamenii trăiesc ca înainte de pandemie, după propriile reguli: în stradă, zi şi noapte.

„Noi intrăm la interval de 5 până la 10 minute, în funcție de cum iese lumea afară. Intrăm, le spunem din nou, ieșim iar intră. Nu au niciun fel de frică de Covid.

Poți să le dai și 100 de amenzi;i 200 de amenzi, nu au cu ce să le plătească. E ca și cum l-ai obliga să facă cu totul altceva decât să stea în case. E dificil. Ei sunt obișnuiți să stea afară. Dacă, Doamne fereşte, e să fie un infectat aici, în maxim două zile e totul infectat”, a spus un polițist.

Iar munca aici nu înseamnă doar prevenirea infectării cu noul coronavirus. În toiul nopţii, doi agenți cer ajutor prin stație. Trei bărbați s-au luat la bătaie. Imediat, toate echipajele din zonă ajung acolo.

Unde vor putea ieși românii, de pe 15 mai! Va trebui respectată o condiție! Destinațiile ce vor rămâne strict interzise! VIDEO

„Situația poate degenera sunt și ei stresați și îi înțelegem și nu vrem nici noi ca polițiști să ne expunem într-un mod neplăcut în stradă vrem să facem lumea să înțeleagă că este o situație delicată. Sunt polițst din plăcere și mă gândesc să mă întorc sănătos acasă”, a spus un alt polițist.

Şi nu o dată agenţii sunt luaţi la ţintă de localnici! „Au aruncat și cu pâine și cu sticle și cu borcane. Intri în forță, ieși în forță să-i determini să înțeleagă că, totuşi, nu vii degeaba aici”, a mai sus primul polițist.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de coronavirus în România, precum și al cazurilor de infectare, aici!

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri