Antena Căutare

Un preot a găsit un plic cu 5.000 de euro, după vizita Papei Francisc! Unde a văzut banii și ce a făcut cu ei

Un preot a găsit un plic cu 5.000 de euro într-una dintre toaletele montate pe Câmpia Libertăţii de la Blaj. Cel mai probabil, banii au fost pierduți de un invitat VIP la vizita Papei Francisc. 

Un preot a găsit un plic cu 5.000 de euro într-una dintre toaletele montate pe Câmpia Libertăţii de la Blaj. Cel mai probabil, banii au fost pierduți de un invitat VIP la vizita Papei Francisc.

Peste 100 de mii de pelerini, preoţi şi oficialităţi au fost duminică pe Câmpia Libertăţii de la Blaj. Papa Francisc a împărţit iubire şi bucurie, iar oamenii au trăit un moment unic.

În mulţime, însă, a avut loc şi un moment care a trecut neobservat. Un preot greco-catolic a găsit un plic cu bani pe podeaua unei toalete montate în zona invitaţilor speciali de la eveniment. Erau 5000 de euro.

În astfel de cazuri, poliţia oferă publicităţii extrem de puţine detalii. Tocmai pentru ca, în momentul în care cineva vine să spună că banii sunt ai lui, să poată şi demonstra acest lucru. Se cere locul exact şi modul în care au fost găsiţi banii. Traseul păgubitului şi eventuale documente, extrase de la bancă şi chitanţe.

Până acum nimeni nu a mers la poliţie să revendice banii sau să se plângă de faptul că ar fi pierdut o astfel de sumă importantă.

Plicul va rămâne o perioadă în mâna agenţilor.

Potrivit poliției, există un termen prevăzut de codul civil, de șase luni, timp în care banii vor fi în custodia poliţiei, după care, dacă nu vor fi revendicaţi, aceștia vor intra în proprietatea statului.

Şi în trecut au existat astfel de cazuri. În 2015, un pensionar din Bârlad a găsit în zona pieţei centrale o sumă considerabilă de bani. Nu a stat pe gânduri şi a predat-o direct la poliţie. La fel a făcut în urmă cu trei ani şi un sibian. 3.000 de lei erau pe jos, pe o stradă din oraş. Întreaga sumă a ajuns în mâinile agenţilor.

Zece zile este termenul legal în care este testat spiritul civic al unei persoane care găseşte bani sau bunuri pe stradă. Dacă nu anunţă poliţia în acest termen şi îşi însuşeşte bunul pierdut riscă o pedeapsă cu închisoare de până la trei luni sau o amendă.

Video. Momentul în care românii rup lanțurile cimitirului din Valea Uzului: „Plecați de aici!”... Un bărbat din Botoșani a fost luat de viitură, cu tot cu tractorul pe care îl conducea! Operațiune dramatică de salvare ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x