Antena Căutare

„Niciodată nu aș renunța, știind că un copil e flămând și o mamă nu are ce îi da puiuțului!”. Un preot a ieșit din izolare, ca să ofere ajutoare unor familii, în Iași! VIDEO

Un preot dintr-un sat din Iași s-a asigurat, vineri, ca, în preajma Paștelui ortodox, toți copiii nevoiași de pe listele sale să primească haine, mâncare și jucării. Pandemia de coronavirus nu l-a oprit. A fost însoțit de militari, jandarmi și polițiști. 

Părintele Damaschin are acest obicei, la Paşte, și a refuzat să se lase împiedicat, în acest an, de pandemia de coronavirus. Asta chiar dacă se află în categorie de risc, deoarece suferă de diabet.

La primele ore ale dimineții, în depozitul de la marginea Iașului, voluntarii încărcau de zor pachetele pentru cei mici. Totul sub îndrumarea părintelui Damaschin.

„Temerea noastră nu e Moartea de gripă, ci înfometarea și subnutriția copiilor care expune la mult mai multe probleme. Satul Crucea e cunoscut că fiind cel mai sărac din Europa. Acum întors multi din afara care lucrau că zilieri sunt mult mai mari așteptări și de cereale am soclitat, așa cum cer și ordonanțele militare, sprijinul prefecturii, al poliției Iași și al armatei”, a spus preotul.

Citește și: Un preot s-a lăsat ucis de COVID-19, iar motivul este incredibil! „Este un sfânt, chiar dacă se plimba cu motocicleta!” - Foto

Patru microbuze pline cu alimente, haine și jucării pentru copii au pornit la drum însoțite de autorități, pe tot traseul. Polițiști, jandarmi și militari au primit misiunea de a se asigura că în momentul în care oamenii își primesc pachetele, sunt respectate toate prevederile ordonanțelor militare.

„Niciodată nu aș renunța, știind că un copil e flămând și o mamă nu are ce îi da puiuțului. Nu mă tem! Dumnezeu e cu noi, de ce sa ne fie teamă?”, a spus părintele Dan Damaschin.

Astăzi, voluntarii au mers în satul Crucea, una dintre cele mai sărace localități din România. Nu mai puțin de 1000 de copii au fost ajutați într-o singură zi. Iar campania continuă. Cei peste 7.000 de copii nevoiași de pe listele sale vor primi tot ce au nevoie, chiar înainte de Paște.

Un polițist din Baia Mare ajută vârstnicii să își completeze declarațiile pe proprie răspundere! „M-a marcat când am văz... Vrei să faci un grătar de Florii sau de Paște? Poliția are un mesaj pentru tine! Cât ar putea să te coste. „Atenție!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x