Antena Căutare

Un reactor al Centralei Nucleare de la Cernavoda va fi inchis din aceasta noapte

Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Cernavoda va fi inchis controlat de vineri noapte, din cauza unei defectiuni. Autoritatile estimeaza ca reactorul va fi oprit timp de 36 de ore. Masura vine in urma unei defect de la un echipament aferent centralei.

"Este o oprire controlata si am stabilit de comun acord sa facem aceasta reparatie in acest week-end, pentru ca si consumul energetic al Romaniei este mai mic decat in cursul saptamanii. Asadar, este o reparatie planificata de noi de mai mult timp",
Antena 3

Potrivit lui Budulan, consumatorii nu vor fi afectati de oprirea temporara a reactorului centralei.

"Nu este vorba nici de partea nucleara, ci de cea clasica a opririi centralei. Cosumatorii nu vor fi afectati, pentru ca ceilalti colegi ai nostri vor furniza energie", a adaugat directorul Centralei Nucleare de la Cernavoda, Pompiliu Budulan.

Centrala de la Cernavoda functioneaza cu doua reactoare, din cele cinci proiectate, asigurand circa 18% din consumul de energie din Romania.

Compania de stat Nuclearelectrica, operatorul centralei, a anuntat joi ca debitul redus al Dunarii nu impune, deocamdata, oprirea controlata a reactoarelor.

VIDEO! Campanie pentru folosirea centurii de siguranta in Targu Mures... Vila de la Sinaia a Mioarei Roman, pusa sub sechestru, la cererea RA-APPS...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x