Antena Căutare

Vila de la Sinaia a Mioarei Roman, pusa sub sechestru, la cererea RA-APPS

Vila de la Sinaia a Mioarei Roman a fost pusa sub sechestru. Decizia a fost luata de Tribunalul Bucuresti, la cererea Regiei Autonome - Administratia Patrimoniului si Protocolului de Stat (RA-APPS). Autoritatile sustin ca Mioara Roman, fosta sotie a fostului premier Petre Roman, are o datorie de peste 350.000 euro.





Mioara Roman sustine ca din 2009 este obligata sa plateasca o chirie lunara de 6.000 pentru vila din Primaverii, in conditiile in care ea traieste dintr-o pensie de 1.800 de lei.

In plus, ea acuza RA-APPS ca nu a respectat procedura de majorare a chiriei, iar suma stabilita pentru chirie, de aproape 6.000 de euro, depaseste nivelul maxim admis, respectiv cel mult 15% din venitul net lunar pe familie.




In prezent, Mioara Roman locuieste in casa din Primaverii cu fiica sa, Catinca Zilany si cu nepoata sa.

Familia Roman s-a mutat in vila din Primaverii, care initial a apartinut ICRAL, in 1990, atunci cand Petre Roman a devenit premier. In 1996, cladirea a intrat in patrimoniul RA-APPS, in urma unei Hotarari de Guvern.

In februarie 2011, vila in care locuieste Mioara Roman a fost trecuta de Guvern din domeniul public in cel privat al statului, modificare de statut care permite vanzarea imobilului, o suprafata din terenul aferent vilei urmand sa fie retrocedata fostilor proprietari.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Un reactor al Centralei Nucleare de la Cernavoda va fi inchis din aceasta noapte... Calarasi: Incendiu, la un rezervor de petrol. Fumul a acoperit jumatate din oras!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x