Antena Căutare

Te-a bătut soțul în miez de noapte? Nu se cade să deranjezi polițiștii până dimineață! Declarația uluitoare a unui șef din Poliția Română

Româncele bătute de soții lor nu ar trebui să deranjeze cu apeluri de urgență în miez de noapte, potrivit declarației şefului Poliţiei Bacău. Acesta consideră că femeile agresate ar trebui să aștepte până dimineață să ceară ajutorul poliției.

Româncele bătute de soții lor nu ar trebui să deranjeze cu apeluri de urgență în miez de noapte, potrivit declarației şefului Poliţiei Bacău. Acesta consideră că femeile agresate ar trebui să aștepte până dimineață să ceară ajutorul poliției.

În ţara în care violenţa domestică a devenit un fenomen, un şef de poliţie le cere româncelor agresate să nu deranjeze în miez de noapte cu apeluri de urgenţă. Ci, să aştepte până dimineaţă. Declaraţia scandaloasă îi aparţine şefului Poliţiei Bacău. Oraşul în care un ofiţer a fost recent arestat după ce a fost filmat la petreceri cu minore drogate.

„Dacă la ora 12.30, un exemplu simplu, dacă se ceartă soţul cu soţia şi îi dă o palmă şi pe urmă se liniştesc apele: «Domnule, vino că mi-a dat o palmă!»... Înseamnă că trebuie să vină un poliţist? Nu poate să facă nimic, doar atât, să se ducă să constate ce putea să constate şi a doua zi dimineaţă!”, a spus Vasile Oprișan, șeful IPJ Bacău, într-o emisiune la un post de radio local.

Această declarație a făcut valuri în mediul online şi a pornit anchete, în cotextul în care în România, violenţa domestică face o victimă la fiecare 30 de secunde.

Sfatul şefului IPJ către femeile care sunt agresate de partenerii de viaţă a fost intens criticat şi pe reţelele de socializare.

Scandalul vine la doar două zile după ce un ofiţer, tot din Bacău, a fost arestat pentru trafic de droguri şi pornografie infantilă. Poliţistul a fost filmat la petreceri cu droguri şi minore, organizate într-un depozit de bulion din oraş.

Când oamenii în uniformă încalcă legea şi tratează cetăţenii cu indiferenţă, în societate au loc drame, spun asociaţiile pentru protecţia victimelor. Cazul tatălui din Galaţi, care şi-a torturat copiii ca să-şi convingă soţia să se întoarcă la el, e doar un exemplu. Apelurile repetate şi disperate ale familiei ar fi fost ignorate de Poliţie, spune mama copiilor.

Peste jumătate dintre români tolerează violenţa în familie şi chiar o consideră justificată, arată sondajele. Din 2012, peste 12.000 de femei au cerut ordine de protecţie împotriva partenerilor de viaţă, dar 20% dintre acestea au fost încălcate de agresori.

Autorităţile au anunţat că, până la sfârşitul anului, persoanele acuzate de violenţă ar putea fi monitoritare prin brăţări electronice.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

De la piață sau din supermarket? De unde luăm cele mai ieftine și bune alimente?... Ai bani de cazare, dar n-ai de parcare! Prețuri colosale pentru turiștii care vor să meargă cu mașina la mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x