Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Un set de tripleți s-a născut cu coronavirus! Mama lor nu are simptome! Medicii, avertisment! „Este posibil ca bebelușii să fie atacați de COVID-19 în acest fel!”

Un set de tripleți din Mexic a fost depistat cu noul coronavirus (COVID-19) imediat după naștere. Medicii încearcă să afle dacă mama lor, asimptomatică, le-a transmis virusul copiilor, în timpul sarcinii, avertizând asupra unui posibil mod de infectare.

Un set de tripleți s-a născut cu coronavirus! Mama lor nu are simptome! Medicii, avertisment! „Este posibil ca bebelușii să fie atacați de COVID-19 în acest fel!”

profimediaimages.ro

Doctorul Monica Rangel, secretar de stat în Sănătate, în San Luis Potosí, a spus că tripleții – doi băieți și o fată – s-au născut pe 17 iunie, la Spitalul Central „Dr. Ignacio Morones Prieto”.

„Ceea ce mă intrigă la acest caz este că în ziua în care s-au născut, cei tri bebeluși, triplet, au fost depistați cu noul coronavirus – ceea ce exclude posibilitatea ca ei să fi luat virusul din spital, pentru că la momentul testării, aveau doar câteva ore de viață”, a spus doctoral Monica Rangel.

Un alt oficial din domeniul sănătății, Miguel Ángel Lutzow, a declarat că fetița și cei doi băieți sunt în stare bună, dar că tripleții au un frate mai în vârstă care a fost diagnosticat cu pneumonie și ileus paralitic - Ocluzie intestinală urmare a unei paralizii trecătoare a intestinului subţire.

Citește și: Locul de unde ar putea izbucni următoarea pandemie, după cea de coronavirus, dezvăluit! Specialist: „Ar fi bine să nu ne forțăm norocul!”

Lutzow a precizat că părinții celor patru copii au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, dar sunt asimptomatici. Aceștia sunt internai în același spital ca și copiii lor – alături de care sunt izolați.

Medicii: Încercăm să aflăm dacă tripleții au luat coronavirus în timpul sarcinii

În present, medicii încearcă să afle dacă tripleții abia născuți au luat coronavirus în timpul sarcinii, prin intermediul placentei, de la mama lor infectată.

Citește și: „Mami e, de fapt, tati adoptiv, iar tati e, de fapt, mami”. Un bărbat transformat în femeie și o femeie devenită bărbat s-au căsătorit și au devenit părinți – FOTO

Au mai existat cazuri de nou-născuți care au fost depistați cu noul coronavirus, deși au fost rare. Rangel a povestit că o pereche de gemeni a fost depistată cu noul coronavirus la două zile de la naștere.

Până la momentul publicării acestei știri, Mexic a raportat peste 196.000 de cazuri de coronavirus, de la începutul pandemiei, dintre care peste 24.000 de decese și peste 149.000 de vindecați.

Recomandari