Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Adela

Locul de unde ar putea izbucni următoarea pandemie, după cea de coronavirus, dezvăluit! Specialist: „Ar fi bine să nu ne forțăm norocul!”

Locul de unde ar putea izbucni următoarea pandemie, după cea de coronavirus (COVID-19), a fost dezvăluit de un ecologist brazilian, care a explicat și care va fi cauza.

Locul de unde ar putea izbucni următoarea pandemie, dezvăluit de un ecologist (Ilustrație)

hepta.ro

Potrivit ecologistului David Lapola, următoarea pandemie, după cea de coronavirus, ar putea veni din pădurea amazoniană.

Cercetătorii spun că urbanizarea zonelor cândva sălbatice contribuie la apariția bolilor zoonotice, cele care se transmit de la animale la oameni.

Aici este inclus și noul coronavirus, despre care o serie de oameni de știință cred că provine de la lilieci și apoi a fost transmis la oamenii care au urbanizat rapid provincia Hubei, relatează msn.ro, citat de digi24.ro.

Ecologistul David Lapola, în vârstă de 38 de ani, care studiază modul în care acțiunea umană va modela viitoarele ecosisteme ale pădurilor tropicale, susține că aceleași procese sunt în desfășurare în bazinului Amazonului.

Previziune înfiorătoare, de la OMS! Când va lovi al doilea val de COVID-19, de fapt, în Europa! „Atenție! Nu e timp de sărbătorire!”

„Amazonul este un rezervor imens de viruși. Ar fi bine să nu ne forțăm norocul”, a declarat David Lapola într-un interviu.

Cea mai mare pădure tropicală din lume dispare într-un ritm alarmant. Anul trecut, defrișarea în Amazonul brazilian a crescut cu 85%, iar tendința de creștere continuă.

Ecologistul: HIV, Ebola, febra dengue au apărut din aceeași cauză

David Lapola a amintit că HIV, Ebola şi febra dengue au făcut sau mai fac încă ravagii pe glob. „Este istoric, toate acestea au fost virusuri care s-au răspândit pe scară largă pornind de la dezechilibrele ecologice", a subliniat el.

Ce se va întâmpla cu COVID-19 la vară! Ce temperaturi NU suportă coronavirusul. Epidemiolog: „Când termometrele indică atâtea grade, devine inactiv!”

„Când creați un dezechilibru ecologic, atunci un virus poate sări de la animale la oameni”, a mai spus David Lapola.

Cercetătorul a precizat că, potrivit studiilor, aceste transmisii au loc mai frecvent în Asia de Sud şi Africa, unde trăiesc anumite familii de lilieci.

Recomandari