Antena Căutare

Măștile de protecție, obligatorii, din 15 mai! Unde vor fi obligați românii să le poarte - VIDEO

Măştile de protecție vor deveni obligatorii, din 15 mai, în mai multe situații, după cum a anunțat, marți, președintele Klaus Iohannis. 

Din 15 mai, masca va fi obligatorie în interior - de exemplu la magazin sau în transportul public și inclusiv la locul de muncă. Reluarea activităţii va însemna şi mărirea numărului celor cu care intrăm în contact.

Guvernul vrea să îi oblige pe cei care lucrează cu publicul să-şi schimbe masca de câteva ori pe zi. Angajatorii vor fi cei care ar trebui să le asigure măştile.

La metrou, dar şi în mijloacele de transport în comun, toată lumea va trebui să poarte mască. Sunt spaţii închise, iar riscul de infectare este ridicat. Masca trebuie să acopere gura şi nasul.

Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră! Ce se schimbă, după 15 mai! În ce condiții scăpăm de declarație! Ce devine obligatoriu, cum se va circula în afara localităților și ce se redeschide!

Şi atunci când intrăm într-un magazin sau într-o instituţie publică trebuie să ne punem mască.

Deocamdată, nu au fost anunţate sancţiunile pe care le riscă cei care nu respectă regula.

La începutul pandemiei, România s-a confruntat cu o criză de măşti. Luna trecută, pe un site, primul stoc de cinci milioane de măşti s-a terminat în doar șase ore. De la 125 de lei, preţul unei cutii cu 50 de măşti a scăzut sub 100 de lei.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Focar de coronavirus, la granița cu România! 200.000 de români sunt stabiliți aici! Medicii se echipează și cu saci de g... Pericol de focar de coronavirus, în România! Un fost ministru și-a amenințat angajații! Condiții de trai inumane! VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x