Antena Căutare

Unde vor fi obligați românii să poarte măști de protecție, după 15 mai! Cine va trebui să le schimbe la 4 ore și cine le va primi gratuit

Românii vor fi obligați, după data de 15 mai, să poarte măști de protecție în spațiile publice închise, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă. O parte dintre ei vor trebui să le schimbe o dată la patru ore și le va primi gratuit. 

Unde vor fi obligați românii să poarte măști de protecție, după 15 mai! Cine va trebui să le schimbe la 4 ore și cine le va primi gratuit
Unde vor fi obligați românii să poarte măști de protecție, după 15 mai! Cine va trebui să le schimbe la 4 ore și cine le va primi gratuit | profimediaimages.ro

„Pe durata stării de alertă în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației, se instituie: obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă;”, se precizează în proiectul de lege trimis de Guvern în Parlament spre aprobare.

Astfel, românii vor fi obligați să poarte măști de protecție atunci când merg la cumpărături, în magazine sau supermarketuri, când circulă cu metroul, autobuzul, tramvaiul, dar și la locul de muncă.

Cine va trebui să schimbe măștile de protecție o dată la patru ore. Le vor primi gratuit!

Potrivit proitectului de lege, mai mulți angajați, precum cei care își reiau activitatea în spațiile comerciale precum magazinele de electronice și electrocasnice, magazinele din mall-uri, vor trebui să își schimbe măștile o dată la patru ore și vor trebui să le primească gratuit, de la angajatori.

Lista continuă cu cei care își desfășoară activitatea în magazinele agroalimentare, farmacii, cabinetele stomatologice, curățătorii de haine și centrele de îngrijire personală, precum și în vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală.

Ce se va întâmpla cu șomajul tehnic, după 15 mai! Până când va fi prelungită plata acestuia și pentru cine. Orban, anunț de ultimă oră!

„Prin excepție de la alin.(1) sunt permise următoarele activități comerciale:

a) vânzarea produselor electronice și electrocasnice, doar dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliul/sediul cumpărătorului;

b) activitatea desfășurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului;

c) activitatea desfășurată de către magazinele agroalimentare, farmacii, cabinetele stomatologice, curățătorii de haine și centrele de îngrijire personală, precum și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală.

(3) Personalul care desfășoară activitățile prevăzute la alin.(2) are obligația de a purta în permanență mască ce va fi schimbată la un interval de cel mult 4 ore, iar operatorul economic va asigura măști pentru aceștia, precum și soluții de dezinfecție a mâinilor în zona de acces în incintă.”, se arată în proiectul de lege privind măsurile instituite în perioada stării de alertă.

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face după data de 15 mai! Specialist: „Putem ajunge la o situație și mai gravă!”

Documentul arată că „încălcarea prevederilor prezentei legi atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, după caz”.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face după data de 15 mai! Specialist: „Putem ajunge la o situație și mai gravă!”... Cum se va face deplasarea în afara localităților, după 15 mai! Care vor fi singurele motive permise! Nelu Tătaru, clarif...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x