Unde votezi pe 26 mai. Cum poți afla ușor la ce secție de votare ești arondat

 

Românii cu drept de vot sunt așteptați la urne, duminică, 26 mai, pentru a-i alege pe cei care vor reprezenta România în Parlamentul European și pentru a răspunde celor două întrebări ale referendumului pe justiţie. Toți românii pot afla ușor la ce secții de votare sunt arondați. 

Pentru a afla care este secția de votare la care trebuie să meargă, fiecare alegător poate accesa site-ul registrulelectoral.ro, unde are de parcurs doar patru pași simpli. Mai întâi, trebuie să completeze CNP-ul, apoi numele de familie, să introducă un cod afișat pe ecran și în cele din urmă să dea click pe butonul „Caută”.  

Cei care nu sunt acasă se pot înscrie pe liste speciale, iar pentru cei din străinătate au fost amenajate secții de votare într-un număr record.

În străinătate, românii pot vota oriunde se află în ziua alegerilor europarlamentare și a Referendumului. Sunt organizate 441 de secții de vot. Lista acestora este publicată pe site-ul Ministerului de Externe.

În plus, cei care nu se pot deplasa, pot cere urna mobilă acasă. Cererea scrisă trebuie făcută cel târziu cu o zi înainte de alegeri și trebuie însoțită de acte care să dovedească faptul că nu vă puteți deplasa.  

Secțiile de vot se deschid duminică, pe 26 mai, la ora 7.00, și se închid la ora 21.00.  facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI