Antena Căutare

UNTOLD 2023. Organizatorii așteaptă cel mai mare număr de participanți din toate edițiile. Ce le-au pregătit festivalierilor

UNTOLD 2023 debutează pe 3 august, la Cluj-Napoca. Timp de 4 zile și 4 nopti, participanții vor face parte din universul magic al festivalului. De la concerte explozive, la personaje fantastice și experiențe VR, organizatorii au pregătit de toate pentru sutele de mii de participanți care sunt așteptați să le treacă pragul.

imagini festivalul untold Galerie
UNTOLD 2023 debutează pe 3 august, la Cluj-Napoca. Timp de 4 zile și 4 nopti, participanții vor face parte din universul magic al festivalului. | Shutterstock

Începând din 3 august 2023, orașul Cluj-Napoca găzduiește cea de-a 8-a ediție a festivalului UNTOLD. Festivalul reunește în unviersul său magic peste 250 de artiști de top naționali și internaționali, alături de echipele lor, și zeci de mii de fani ai acestora, din România dar și din întreaga lume, transmite news.ro.

Anul acesta, festivalul se întinde pe o suprafaţă de 235.000 de metri pătraţi şi aşteaptă sute de mii de participanţi în cele 4 zile şi 4 nopţi de magie. Peste 15.000 de oameni din peste 20 de ţări construiesc acum lumi şi decoruri poveste pe stadionul Cluj Arena şi împrejurimi.

Scena principală va avea peste 900 de metri pătraţi de ecran LED, 32 de metri înălţime, 110 metri lăţime şi 30 de metri adâncime. Greutatea scenei depăşeşte 500 de tone, iar acoperişul are o deschidere de 24 de metri. Peste 1250 de jocuri de lumini vor colora stadionul Cluj-Arena în toate zilele şi nopţile de festival. Toată energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile.

Tema UNTOLD 2023 este „The Light Phoenix” şi va fi regăsită în decorurile de pe stadion şi pe mainstage. Un vortex de lumini, unice în felul lor, aflate într-o continuă interacţiune vor crea un Phoenix în cele mai vii culori.

Citește și: Macklemore a urcat îmbracăt într-o ie românească pe scena de la Electric Castele 2023. Show-ul electrizant surprins în poze

Sute de mii de participanți sunt așteptați la UNTOLD 2023. Ce spun organziatorii

După edițiile anterioare încărcate de restricții, magia festivalului se dezlănțuie la putere maximă pe Cluj-Arena. Potrivit organziatorilor, aceștia se așteaptă la cel mai are număr de participanți de până acum, cu o medie de 100.000 de festivalieri pe zi care le vor trece pragul.

„Va fi cea mai frumoasă ediţie de până acum, cu numărul cel mai mare de participanţi, aşteptăm în medie undeva la peste 100.000 de participanţi în fiecare zi a festivalului. Ne bucurăm de foarte multe experienţe pe care le-am gândit în fiecare zi, începând de la cei mici, care vor avea, pentru prima dată, un spaţiu dedicat, unde părinţii pot să vină şi să-i lase pentru a se bucura şi ei de festival.

Apoi, sunt foarte multe activităţi pe care le avem, de la cel mai mare festival street food din România, aflat în cadrul Untold, la zone de shopping, unde vor fi cele mai interesante creaţii ale creatorilor de modă, şi să nu uităm de partea artistică. În acest an ne bucurăm să-i avem pe Imagine Dragons, pentru prima dată în România, cu un show excepţional. Apoi îi vom avea pe David Gueta, dar şi revenirea lui Armin Van Buuren, care revine la Untold, festivalul său preferat, aşa cum a menţionat de foarte multe ori şi care a gândit pentru acest an un moment special”, a declarat într-o conferinţă de presă, directorul de comunicare al UNTOLD, Edy Chereji, citat de bzc.ro.

Ceremonia oficială de deschidere a festivalului UNTOLD 2023 va oferi fanilor de pe Cluj-Arena un show memorabil al DJ-ului care ocupă locul 4 în Top 100 DJ Mag, brazilianul Alok.

În cele patru zile şi patru nopţi de festival, organizatorii UNTOLD au pregătit o serie de activări, cu zone de relaxare, de mâncare şi băuturi, o replică a unui celebru lanţ de restaurante va fi disponibilă în festival, sesiuni de make-up, studio de tatuaje, experienţe VR, scene şi workshop-uri tematice sau walking act-uri.

Vor fi petreceri tematice la experienţe unice realizate în colaborare cu partenerii festivalului, precum sesiuni de meet & greet, live-cooking, serviciu de food delivery direct în festival, pentru a nu rata niciunul dintre artiştii favoriţi.

Citește și: Artist internațional atacat cu o sticlă pe scena de la Neversea, din România | Video. Cum a reacționat când a fost lovit

Tot perimetrul festivalului UNTOLD 2023 este dedicat distracţiei şi jocurilor

Festivalierii vor fi întâmpinaţi de personaje fantastice, acrobaţi internaţionali, animatori, majorete, dansatori, toboşari veniţi din România, Franţa, Spania, Marea Britanie, Germania. Acrobaţii pe picioroange, care poartă costume desprinse parcă dintr-o altă lume, vor aduce Phoenix-ul mai aproape de Pământ, iar Femeia Mare, care domneşte însoţită de slujitorii şi gardienii ei fideli, este cea care îi aduce pe fanii festivalului într-un spectacol, o fuziune între teatrul de stradă, interacţiune şi poezie.

Fanii inteligenţei artificiale vor face cunoştinţă cu soft-ul „Revocalize AI” care le va modifica live vocea şi îi va ajuta să cânte piesele favorite cu vocea artistului pe care îl îndrăgesc cel mai tare, iar Ministerul Apărării Naţionale îi învaţă pe curioşi despre lumea roboţilor, despre colegii blănoşi din echipele speciale cunoscuţi drept „câinii-poliţişti”, şi despre instrumentele de identificare a materialelor explozive. Pentru cei interesaţi de domeniul acesta curajos, cursurile de admitere sunt deja pregătite!

Călătoria prin tărâmul magic UNTOLD continuă cu o simulare a simţurilor în zona de relaxare. Sărbătoarea savorilor continuă cu degustări de bere, iar următoarea oprire este în zona cu experienţele secrete.

Tărâmul, care îşi dezvăluie magia în perioada 3-6 august, a pregătit pentru fani o zonă de lounge cu un decor desprins din „O mie şi una de nopţi”, unde sunt aşteptaţi de o artistă, expertă în tatuajul cu henna, la scena TRAM.

La festival, participanţii pot beneficia de sesiuni de evaluare posturală alături de specialiştii Kinetic Sport & Medicine, potrivit organizatorilor.

Roata fantastică înaltă de 30 de metri oferă o panoramă impresionantă asupra universului UNTOLD, precum şi asupra oraşului Cluj-Napoca.

La Designers’ Nest, fanii pot găsi haine, colecţii capsulă, încălţăminte, bijuterii şi accesorii realizate de peste 30 de designeri români.

Iluzia optică care îți dezvăluie dacă ai probleme în relația de cuplu, în funcție de ceea ce ai văzut prima dată... (P) Românii și piața monedelor digitale: cine sunt dezvoltatorii MultiversX , cea mai de succes criptomonedă românească?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x