Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Tragedie! Unul dintre muncitorii români infectați cu Covid-19 în abatorul din Germania a murit: "I-am anunțat familia, îl vom trimite acasă"

Unul dintre românii care munceau în Germania, la un abator de carne, a murit după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Alți zeci de români plecați la lucru în același loc au fost depistați pozitivi. Potrivit primelor informații, bărbatul nu era bolnav când a ajuns la muncă în țara străină.

Unul dintre muncitorii români infectați cu Covid-19 în abatorul din Germania a murit

MAE a anunţat vineri că a murit un român care lucra la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea germană Birkenfeld, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, a fost notificat de către reprezentanţii companiei angajatoare cu privire la decesul unui cetăţean român care îşi desfăşura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Republica Federală Germania, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19", a informat MAE, printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

MAE a adăugat că, potrivit informaţiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecţia cu SARS-CoV-2 de două ori, în cadrul verificărilor efectuate întregului personal, ultima dată în cursul săptămânii precedente.

Zeci de români care lucrau într-un abator din Germania, confirmați pozitiv cu COVID-19. MAE, anunț de ultimă oră privind starea lor de sănătate

Familia a aflat de moartea bărbatului, care va fi repatriat de angajator

Familia a fost înştiinţată cu privire la deces, iar angajatorul se va ocupa de formalităţile de repatriere a trupului neînsufleţit, suportând cheltuielile aferente, a precizat sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe a arătat că, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanţii companiei, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces

Recomandari