Live acum
Prime Time 20:30Adela

Zeci de români care lucrau într-un abator din Germania, confirmați pozitiv cu COVID-19. MAE, anunț de ultimă oră privind starea lor de sănătate

Zeci de români care lucrează într-un abator din Germania au fost depistați pozitiv pentru coronavirus, anunță Ministerul Român de Externe. 

Zeci de români care lucrau într-un abator din Germania, confirmați pozitiv cu COVID-19. MAE, anunț de ultimă oră privind starea lor de sănătate

Potrivit sursei citate, cel puțin 47 de români care lucrează la abatorul Dissen din Saxonia Inferioară au fost infectați cu noul coronavirus. De asemenea, alți români au fost plasați în carantină, după cum au anunțat autoritățile locale.

”Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice”, spune MAE.

Asistentă medicală, depistată pozitiv pentru coronavirus de opt ori, în peste 50 de zile. Femeia, disperată: ”E ca un pumn în stomac. O să-l am toată viața?”

”Autoritățile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare”, mai transmite sursa citată.

Situația nu este singulară, însă. În urmă cu aproape o lună de zile, aproximativ 200 de români care lucrează la un abator din Germania, landul Badden-Wurttemberg, au fost confirmați cu coronavirus.

Când vine al doilea val de coronavirus. Avertismentul sumbru lansat de un expert: ”E mai aproape decât ne așteptăm!”

Atunci, toate persoanele infectate au suferit de o formă uşoară a bolii sau au fost asimptomatice. Ele au beneficiat, însă, de sprijinul companiei angajatoare pentru procurarea produselor necesare în această perioadă, a precizat MAE.

Recomandari