Antena Căutare

UPDATE! Cazul fetei de 12 ani din Constanta, tinuta in lanturi: Mama si viitoarea soacra, retinute

O fata de 12 ani dintr-o familie de tigani turci a fost tinuta in lanturi timp de mai multe zile. Parintii ei o vandusera unei familii din Valu lui Traian, in vederea casatoriei. Fata a fost preluata de politisti si reprezentanti ai Directiei pentru Protectia Copilului, informeaza Mediafax. Pe de alta parte, mama si viitoare soacra a minorei au fost retinute.

UPDATE 22:42: Mama fetitei de 12 ani tinuta in lanturi si obligata sa se marite cu un baiat de zece ani, precum si viitoarea soacra a acesteia au fost retinute, joi seara, fiind cercetate penal pentru lovire si alte violente, lipsire de libertate in mod ilegal si rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, mama fetitei, Atige Selim, de 38 de ani, din localitatea constanteana Baneasa, si viitoarea ei soacra, Rubie Cerchez, de 27 de ani, din Valu lui Traian, au fost retinute pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, urmand ca in cursul zilei de vineri sa fie prezentate magistratilor Judecatoriei Constanta cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Acuzatiile care li se aduc celor doua femei sunt de savarsire a infractiunilor de lovire si alte violente, lipsire de libertate in mod ilegal si rele tratamente aplicate minorului.

Purtatorul de cuvant al Politiei Inspectoratului Judetean Constanta, Gelu Manolescu, a declarat pentru Mediafax ca mama fetitei nu este casatorita, iar sotul lui Rubie Cerchez este in inchisoare.

UPDATE 18.44:

UPDATE 18.30: Minora care era tinuta in lanturi de familie, pentru ca nu dorea sa se marite cu un baiat de 10 ani, a fost examinata joi de medicii legisti si dusa intr-un centru de plasament, informeaza Agerpres. Copila era foarte speriata si a fost insotita de un asistent social si de un psiholog la Serviciul de Medicina Legala, fiind supusa si unei examinari ginecologice.

UPDATE 17.00:
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta i-au retinut, joi, pe parintii care si-au legat fata de 12 ani cu un lant, pe motiv ca nu dorea sa se marite cu un baiat de 10 ani. Din primele cercetari, minora S.C. a fost sechestrata de mama sa, invinuita Selin Atige, si de viitorul ei socru, Cerchez Rubie.

UPDATE 16.50: Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de Selin Atige si Cerchez Rubie, sub aspectul savarsirii infractiunilor de lovire si alte violente, lipsire de libertate in mod ilegal si rele tratamente aplicate minorului, urmand sa-i prezinte magistratilor Judecatoriei Constanta cu propunere de arestare preventiva. Minora a fost preluata de Protectia Copilului.

Cazul fetitei a fost sesizat joi dimineata, printr-un apel la 112. Politistii s-au deplasat la locuinta respectiva au gasit-o pe fata legata cu un lant de piciorul unui pat.

Potrivit reprezentantilor Politiei, fetita ar fi fost vanduta pentru casatorie, practica obisnuita in familiile de romi. Ea a fost legata de pat pentru ca ar fi incercat sa fuga.

Copila a fost preluata de reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta si dusa la medicina legala pentru a fi consultata.





Flickr.com

Constanta: Fata de 12 ani, tinuta in lanturi, dupa ce a fost cumparata... VIDEO! Doi moldoveni au trecut ilegal granita pentru doua romance...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x