Antena Căutare

UPDATE! Descinderi in Vama Ploiesti: Fosta sefa a vamii spune ca "Blejnar este Regina"

DNA au descins la Vama Ploiesti, unde au loc perchezitii. Mai multe firme de import-export de legume si fructe sunt vizate de aceasta actiune. Vama Ploiesti este considerata una dintre cele mai profitabile institutii ale statului roman.

UPDATE 17.15: Vama Ploiesti: caracatita cumetriilor PDL-UNPR

UPDATE 13.20: Seful Vamii Ploiesti, adus la DNA Bucuresti. Vamesii sunt cercetati pentru luare de mita. Seful Vamii Ploiesti, Cornel Corstea, a fost ridicat de catre procurorii DNA. Din birourile Autoritatii Nationale Vamale au fost ridicate acte si documente privind activitatea vamesilor.

Potrivit declaratiei sale de avere, Cornel Costea are un credit de 125.000 de euro , luat in 2007 si scadent in 2027, cu care si-a achizitionat un apartament in Bucuresti. Costea are doar salariu de inspector ANAF si asistent DGCIF, de 12.340 lei anual.





Potrivit Realitatea TV, verificarile tuturor actelor si angajatilor au inceput inca de dimineata, in baza unor informatii despre presupuse actiuni ilegale printre care luare de mita, dar si alte actiuni specifice evaziunii fiscale.

Liderul Pro Lex, Vasile Lincu a spus ca in Vama Ploiesti au fost constatate nereguli inca din 2008, in urma controalelor. In plus, seful si adjunctul vamii de aici ar fi oamenii lui Vasile Marica, liderul Sed Lex, acuzat de un fost angajat al vamii de luare de mita.

"Sunt mai importante vamile de interior decat cele de frontiera. Aici nu vorbim de trafic cu porbagajul cu bicicleta, vorbim de tiruri daca sunt nereguli si ce ar fi ca o coincidenta, anul trecut, aici liderul lui Marica de la Bucuresti a fost numit director adjunct, iar directorul prim a fost angajata o persoana, dar pentru ca nu avea loc i s-a facut loc prin indepartarea directorului care ocupa functia prin concurs, mutandu-l la vama Targoviste. Practic s-a facut o echipa din persoane care nu aveau ce cauta acolo. Ploiestul e foarte important nu neaparat pentru legume si fructe ci pentru produsele accizate, pentru ca vorbim fie de cantitati foarte mari, fie in valoare de sute de milioane de euro. Pot sa va spun ce au constatat colegii mei. Din 2008 au vazut inscrisuri, au fost nereguli pentru o anumita perioada desi erau mai vechi si produse si ulterior controlului", a declarat Vasile Lincu, liderul Pro Lex.

Traian Basescu vorbea la inceputul acestei saptamani despre evaziunea fiscala in privinta legumelor.

"Institutiile statului in lupta cu crima organizata, trebuie sa continue ceea ce s-a inceput anul trecut in vara si anume "batalia" impotriva evaziunii fiscale, fie ca ea se produce la nivelul firmelor, fie ca se produce in comertul intracomunitar cu legume, fructe, cartofi, cu carne, fie ca vorbim de evaziunea fiscala pe piata muncii, munca la negru.

Nimeni nu mai poate dormi linistit in aceste domenii, atunci cand stie ca incalca legea", a declarat Traian Basescu.

Sursa: Jurnalul National

Sorin Blejnar, despre cazul vamilor: Nu sunt Regina si nici nu cred ca exista o Regina... Profesorii vor picheta Ministerul Educatiei in perioada 2-4 martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x