Antena Căutare

UPDATE: Profesorii protesteaza in fata Ministerului Educatiei. Li s-au alaturat si studentii!

Dascalii s-au strans, din nou, vineri dimineata, in fata sediului Ministerului Educatiei. Protestarii au inceput mitingul, joi seara, cand i-au cerut demisia ministrului Daniel Funeriu. Au renuntat la protestul de la Ministerul Educatiei abia dupa miezul noptii si au reluat protestele astazi.

UPDATE 18.00: Aproape 50 de studenti s-au alaturat, vineri, protestului profesorilor de la Ministerul Educatiei, ei scandand la sosire "Funeriu sa traiasca dintr-o bursa studenteasca" si "Domn' ministru, nu uita, prezinta-ti demisia".

UPDATE 17.40: Actiunile de protest ale cadrelor didactice care au avut loc in judete sunt spontane, sindicatele nu stiu ce decizie vor lua profesorii, dar este posibil ca luni protestele sa continue, a declarat, vineri, Simion Hancescu, prim-vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

UPDATE 16.30: Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat, astazi, intr-o declaratie de presa, ca peste 99,9 la suta dintre elevii Romaniei au participat la cursuri, subliniind totodata ca a solicitat consiliilor profesorale din scoli si licee amendamente la Legea educatiei.

UPDATE 11:35 Cateva zeci de profesori protesteaza, la aceasta ora, in fata Ministerului Educatiei, cerand demisia lui Daniel Funeriu.

UPDATE 11:13
Protestatarii au obtinut autorizatie de pichetare a sediului Ministerului Educatiei pentru o saptamana, din 15 octombrie pana in data de 22 octombrie, intre orele 9.00-16.00, anunta Mediafa


"Cursurile se desfasoara in mod normal, dupa program, iar elevii se afla la ore", a declarat Cristian Alexandrescu, pentru Agerpres.



In schimb, cadrele didactice de la Liceul "Dinu Lipatti" din Pitesti au refuzat, vineri, sa intre la cursuri, iar o parte din profesorii de la alte sase licee din judetul Arges au oprit activitatea, la ora 12.30 fiind programat un miting de protest al sindicalistilor din educatie, in fata Inspectoratului Scolar Judetean din Arges.

"Toti profesorii sunt nemultumiti de reducerea salariilor cu 25 la suta, de reducerea indemnizatiilor de concediu, dar si de politizarea fara precedent a invatamantului romanesc", a declarat liderul FSLI Arges, profesor Adrian Voica, pentru Mediafax.

Exemplul ar putea fi urmat in mai multe judete din tara, unde dascalii ameninta cu proteste.





Nemultumiti ca ministrul Daniel Funeriu a refuzat sa stea de vorba cu ei, zeci de dascali si sindicalisti din invatamant s-au adunat in fata Ministerului Educatiei pentru a doua zi consecutiv. Sindicalistii spera ca numarul protestatarilor sa creasca.

Profesorii au incercat sa discute cu ministrul Funeriu. Acesta a plecat insa fara sa schimbe vreo vorba cu protestatarii.

"Vom cere demisia lui Funeriu, indiferent daca strigam la pereti. Mergem la minister si stam acolo pana se rezolva",





"Ne-am saturat sa mai asteptam o forma de protest planificata peste 3 sau 4 zile, ca sa obtinem aprobare s.a.m.d. Protestul spontan incepe astazi. Se va finaliza nu stim cand. Totul depinde, in momentul de fata, de bunul simt al ministrului Educatiei de a pleca din scaunul respectiv. Ramanem in fata Ministerului pana rezolvam problema si cat timp avem oamenii alaturi de noi. Este semnalul pe care Bucurestiul il da astazi"


Zece politisti si o angajata a CNADR, retinuti pentru luare de mita... Sebastian Oprescu, presedinte SNFP: Angajatii vor primi stimulente in baza a trei criterii clare de performanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x