Antena Căutare

UPDATE! Protestul rezervistilor: militarii au ars poze ale "comandantului suprem"

Peste 1.000 de reprezentanti ai Sindicatului Cadrelor Militare disponibilizate in rezerva si in retragere isi striga nemultumirile in fata Palatului Cotroceni, chiar de Ziua Armatei. Actiunea face parte din "Operatiunea Valeriu Carp", un protest fata de situatia economica, in care actuala putere a scufundat tara. Manfestatia va avea loc la Palatul Cotroceni.

UPDATE 13.55: Militarii in rezerva au ars fotografii cu Traian Basescu, comandantul suprem al Armatei, si scandeaza "Jos Basescu!", "Hotii!", "Nesimtitii!", "Sa se duca unde vor, Basescu, Oprea si cu gasca lor!".

Una dintre nemultumirile Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate in Retragere si in Rezerva este legata de prevederea potrivit careia pensiile militarilor ar urma sa fie gestionate de Casa Nationala de Pensii.

Fostul sef de stat major, generalul Mihail Popescu, i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa nu promulge legea pensiilor in formula actuala, pana nu sunt rezolvate revendicarile militarilor.

O alta doleanta a sindicalistilor este reinfiintarea institutiei senatorului de drept al Armatei. Acesta ar urma sa apere interesele militarilor in Parlamentul Romaniei.

In paralel cu protestul de la Palatul Cotroceni, azi sunt sarbatorite Fortele Armate Romane, in toate marile orase ale tarii. Ziua Armatei Romaniei va fi sarbatorita prin arborarea Drapelului National la toate sediile institutiilor militare, prin ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si prin organizarea unor ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara.

La fel se va intampla si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai Apararii si in teatrele de operatiuni de razboi- acolo unde sunt trimisi in misiune soldati romani. Totodata, in cadrul manifestarilor, se va prezenta Ordinul ministrului Gabriel Oprea, emis cu prilejul acestei sarbatori nationale.

Vezi programul manifestarilor!



Foto: Intactimages

Un bucurestean a castigat premiul cel mare la loto... Marian Gruia, liderul Sindicatului National al Politistilor: "Este alarma de gradul 0 in Capitala si de gradul 1 la...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x