Antena Căutare

UPDATE! Protestul spontan la Institutul ORL din Capitala s-a incheiat

Angajatii Institutului de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Dorin Hociota" din Capitala au declansat, luni dimineata, o actiune spontana de protest. Oamenii au intrerupt lucrul, timp de patru ore, nemultumiti de intentia Ministerului Sanatatii de desfiintare a unitatii sanitare si de reorganizare a acesteia ca sectie a Spitalului Universitar de Urgenta.

UPDATE 13:50 Angajatii Institutului Naţional de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL au incheiat protestul spontan, dupa aproximativ patru ore.



UPDATE 13:45
Ministerul Sanatatii considera nejustificat protestul cadrelor medicale de la Institutul National de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Prof. Dr. D. Hociota", care au intrerupt spontan activitatea pentru cateva ore, in semn de protest fata de reorganizarea institutiei.

UPDATE 13:30:




Razvan Hainarosie, medic specialist ORL, sustine ca nemultumirea vine din faptul ca reprezentantii Institutului nu au fost invitati la o dezbatere legata de propunerea de hotarare de guvern prin care se stabileste comasarea cu Spitalul Universitar.

"Spitalul nostru e unul ditntre putinele care la finalul anului 2010 a avut un excedent bugetar de 14 miliarde. Nu suntem un spital care nu functioneaza. Suntem un spital care se autofinanteaza, nu vedem rostul de a reforma ceva care se reformeaza", a declarat Razvan Hainarosie.

Liderul angajatilor din unitatea sanitara, Cristina Nita, sustine ca angajatii spitalului nu inteleg propunerea Ministerului Sanatatii, in conditiile in care Institutul nu are datorii si va fi trecut in subordinea unui spital cu datorii.

Saptamana trecuta reprezentantii institutului aratau ca desfintarea spitalului este nejustificata atat din punct de vedere medical, cat si din punct de vedere economic.

Ministerul Sanatatii propune desfiintarea Institutului ORL din Bucuresti, el urmand sa functioneze ca o sectie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Reorganizarea unitatii face parte din strategia Ministerului de eficientizare a sistemului spitalicesc si realizare a unui sistem in care unitatile sa corespunda cerintelor de asistenta medicala actuale.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Incidente la mitingul pensionarilor militari de la Constanta... Dosar penal pentru moldoveanul care a postat pe internet informatii confidentiale ale Fisc-ului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x