Antena Căutare

UPDATE! Seful ITM Timis, retinut pentru 29 de zile. Cornelia Corescu a cerut bani drept donatie pentru PDL Timis

Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis, Cornelia Corescu, membru PDL din 1996, suspectata de fapte de coruptie, a fost retinuta, joi seara, pentru 29 de zile, de procurorii anticoruptie din Timisoara pentru complicitate la trafic de influenta si instigare la abuz in serviciu, transmite Mediafax.

UPDATE!
Sefa ITM Timis, care cerea bani pentru PDL de la firmele de judet, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile.

Unul dintre avocatii Corneliei Corescu, Adrian Fanu Moca, a declarat, la iesirea din sediul DNA Timisoara, ca seful ITM Timis a fost retinut pe 24 de ore de procurorii anticoruptie sub acuzatia de instigare la abuz in serviciu si complicitate la trafic de influenta, transmite corespondentul Mediafax.


"Clienta mea a fost retinuta pentru o perioada de 24 de ore. Acuzatii de trafic de influenta care, in opinia noastra, nu au o logica clara fata de prevederile Codului Penal, posibil maine (joi - n.r.) sa asistam la o schimbare de incadrare, cu care, de altfel, unele dintre institutiile din cladirea aceasta ne-au obisnuit. Din cele relatate de procurori, probabil se va merge mai departe cu alte masuri preventive. (...) Este vorba de mai multe infractiuni: instigare la abuz in serviciu si complicitate la trafic de influenta", a spus avocatul.

Potrivit acestuia, pe langa Cornelia Corescu, in dosar mai este cercetata o alta persoana, acuzata tot de trafic de influenta, insa avocatul nu a precizat despre cine este vorba, mentionand doar ca nu este un angajat al ITM Timis.

In ceea ce priveste acuzatiile care i se aduc sefului ITM Timis, avocatul Corneliei Corescu a declarat ca acestea sunt "ciudate", din moment ce clienta lui nu a pretins si nici nu a primit vreo suma de bani.

In schimb, Fanu Moca a declarat ca procurorii DNA Timisoara "speculeaza" faptul ca directorul ITM ar fi dat 1.000 de lei unui reprezentant al unei firme de constructii care fusese amendata de institutie si cu care ITM se afla in proces la Judecatoria Timisoara, pentru a-i depune in "contul unui partid politic din Timisoara".

Potrivit acestuia, cel mai probabil, procurorii DNA Timisoara vor cere, joi, arestarea preventiva a Corneliei Corescu, insa infractiunile de care este acuzata ar putea fi schimbate.

Sediul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis a fost perchezitionat, miercuri, iar directorul institutiei, Cornelia Corescu, suspectat de fapte de coruptie, a fost ridicat de anchetatori din institutie si dus la audieri la DNA - Serviciul teritorial Timisoara, actiunea fiind coordonata de DNA.

Potrivit unor surse judiciare, Cornelia Corescu, directorul ITM, este suspectata de fapte de coruptie, fiind ridicata de la sediul Inspectoratului in jurul orei 10.00 si dusa la DNA pentru audieri.

sursa: Hotnews

Afla ce bunuri detinute exclud posibilitatea de a obtine ajutor pentru incalzire!... Descinderi la Pitesti: Sunt vizate mai multe persoane, suspectate de evaziune fiscala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x