Antena Căutare

UPDATE! Seful vamilor, Radu Marginean, demis de Boc

Premierul Emil Boc a decis destituirea din functie a sefului ANV, Radu Marginean, dupa ce a fost pus sub invinuire de procurorii DNA. In urma audierilor care au avut loc miercuri la sediul DNA Oradea, Marginean a fost acuzat de luare de mita. Margineanu a fost pus sub invinuire in dosarul traficului de influenta de la Vama Halmeu.

UPDATE 21.30: Radu Marginean, seful Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), a fost demis din functie, miercuri seara, de premierul Emil Boc, deoarece a fost pus sub invinuire de DNA pentru mita de la Vama Halmeu, anunta Agerpres, care il citeaza pe purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, in conferinta de presa de la finalul sedintei Executivului.

UPDATE 17.45:
"Cred ca Marginean nu este singura posibila tura si, in niciun caz, tura cea mai importanta. Trebuie sa mergem pana la cei care coordonau in fapt si nu in drept, prin functia publica detinuta", a precizat Vasile Lincu, apreciind ca problema ar ramane intr-un "punct mort" daca nu se identifica "nebunul", coordonatorul

UPDATE 13:10: Seful Autoritatii Nationale a Vamilor a stat 10 minute in sediul DNA, apoi a fugit de presa, protejandu-si fata cu o geanta diplomat.

Radu Marginean a fost subalternul lui Vasile Blaga cand acesta era sef la Vama din Oradea, iar in 2001 a devenit Seful vamii din Oradea.


Procurorii DNA Oradea au dispus joi retinerea pentru 24 de ore a doi oameni de afaceri si a unui fost angajat duty-free din Vama Halmeu, pentru fapte de coruptie. Cele trei persoane au primit vineri seara mandat de arestare pentru 29 de zile, fiind acuzati de trafic de influenta in cazul fostului sef al Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu, suspectata ca ar fi strans peste 130.000 de euro de la camatari si contrabandisti de tigari pentru a-si cumpara functia de sef de vama.

Au fost retinuti inculpatii: Liviu Florian, om de afaceri, pentru doua infractiuni de trafic de influenta, Ion Savu, om de afaceri, pentru doua infractiuni de complicitate la trafic de influenta si Ioan Romeo Nitu, fost angajat al unui magazin duty-free din Vama Halmeu in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de complicitate la cumparare de influenta.(foto: Antena3)

FSLI: Legea educatiei duce la distrugerea sistemului... Cel mai tare dansator de breakdance din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x