Antena Căutare

FSLI: Legea educatiei duce la distrugerea sistemului

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant sustine ca intrarea in vigoare a Legii educatiei duce la distrugerea iremediabila a sistemului de educatie, urmand a fi reduse 15.000 de posturi si a se modifica ciclurile de invatamant fara sa fie asigurata infrastructura necesara.


"Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant atrage atentia ca ziua de 9 februarie 2011, in care intra in vigoare Legea Educatiei Nationale, este momentul in care se pune in aplicare planul de «reformare», care in opinia noastra va duce la distrugerea iremediabila a sistemului de educatie. Va dam cateva argumente: reducerea a 15.000 de posturi, incepand cu acest an; modificarea ciclurilor de invatamant, fara asigurarea infrastructurii necesare iar cei care vor absolvi noua clase vor fi aruncati pe piata muncii, ca muncitori necalificati; concursul de titularizare la nivelul scolii va provoca haos in sistem; reducerea drastica a veniturilor cadrelor didactice navetiste prin nedecontarea cheltuielilor de transport; minimalizarea rolului cadrelor didactice in luarea deciziilor majore privind procesul instructiv-educativ, din cauza structurii consiliului de administratie al unitatii de invatamant", arata FSLI, intr-un comunicat citat de Mediafax.

FLSI cere ministrului Educatiei, Daniel Petru Funeriu sa participe la discutii cu membrii Biroului Operativ al federatiei, "asa cum i s-a mai solicitat intr-o adresa oficiala". Totodata, FSLI ii va cere presedintelui Traian Basescu sa participe la o intalnire cu membrii Biroului Operativ pentru a-i prezenta neregulile din sistem.

"Ii vom solicita presedintelui Traian Basescu sa medieze conflictul existent intre Guvern si salariatii din invatamant, ca urmare a neaplicarii unitare a hotararilor judecatoresti privind majorarea salariala prevazuta in Legea 221/2008", mai spune sursa citata.

Sotul unui vames a murit cand si-a vazut nevasta in duba politiei... UPDATE! Seful vamilor, Radu Marginean, demis de Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x