Antena Căutare

UPDATE! Serban Huidu, patru ani de inchisoare cu suspendare. Verdictul este definitiv, fostul prezentator de televiziune a refuzat sa comenteze

Instanta a decis, in urma cu cateva momente, sentinta finala pentru Serban Huidu: patru ani de inchisoare cu suspendare

UPDATE 19:15 Judecatorii au decis ca pedeapsa este de patru ani de inchisoare cu suspendare. Dupa mai bine de un an de asteptare rudele celor care au pierit in accidentul produs de Huidu sunt nemultumite de verdict si vor cauta dreptatea la CEDO. Fostul realizator TV nu are voie sa se urce la volan sase ani. Psihologii spun ca decizia de astazi a justitiei a creat un precedent periculos.

"Sunt foarte dezamagit, nu cred ca se intampla asta in Romania", a declarat Mircea Balog, fiul soferului mort in accident. Mai mult decat atat, cu privire la Huidu, acesta a precizat "cred ca ii pare rau, dar nu cred ca il deranjeaza".

In schimb, fostul prezentator de televiziune a refuzat sa comenteze decizia magistratilor.

Initial, magistratii l-au condamnat pe Huidu la o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare. Familiile victimelor au facut insa recurs, iar procurorii au cerut ca pedeapsa sa fie cu executare.

In mai 2012, Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti produs in octombrie 2011 zona localitatii Timisul de Sus din judetul Brasov.

In urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si Stefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov. In 16 octombrie 2011, ei se indreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Serban Huidu circula dinspre Capitala spre Brasov, iar la iesirea din localitatea Timisul de Sus, intr-o zona in care sunt curbe, a intrat cu masina pe contrasens si a izbit autoturismul Dacia in care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de doi si patru ani si cu bona acestora.

Judecatoria Brasov a ajuns la concluzia ca vina pentru producerea accidentului din 16 octombrie 2011 revine "in totalitate" fostei vedete TV Serban Huidu, deoarece acesta nu a ajuns pe contrasens in urma unui derapaj, ci pentru ca a pierdut din raza vizuala soseaua, intorcandu-se catre copiii sai aflati pe bancheta din spate. Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului masina condusa de Huidu rula cu 87 de kilometri la ora, in conditiile in care limita de viteza era de 50 de kilometri la ora, si a intrat total pe contrasens.

Expertiza stabileste ca accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea masina condusa de Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens in timp ce soferul celeilalte masini implicate in accident, un Logan, nu a avut nicio vina, circula corect si n-a taiat curba, masina fostei vedetei TV aparandu-i brusc in fata. Conform expertizei, masina Dacia Logan rula cu 40 de kilometri la ora.

Pe 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Serban Huidu a anuntat ca nu va mai prezenta emisiunea "Cronica Carcotasilor" de la Prima TV si ca se retrage din viata publica.

Sursa: Antena 3

Ingrijiti exact ca in Danemarca! Copiii de la o cresa din Capitala vor dormi zilnic afara, iarna!... Earth Hour, cea mai mare manifestatie de mediu din toate timpurile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x