Antena Căutare

UPDATE! Un MIG-21 Lancer s-a prabusit langa baza de la Campia Turzii

Un avion militar de tip MIG-21 Lancer, cu dubla comanda, s-a prabusit in jurul orei 13:00. Aparatul se intorcea la baza de la Campia Turzii dintr-o misiune de supraveghere meteo.

UPDATE: Pilotul si copilotul nu au reusit sa se catapulteze, pierzandu-si viata.

Cei doi piloti decedati, Laurentiu Nicolae Chirita si Sorin Traian Avram, ambii in varsta de 40 de ani, erau piloti de avioane supersonice de clasa intai, instructori de zbor ziua si noaptea, in orice conditii meteorologice. Aveau la activ peste 1000 de ore de zbor, dintre care aproximativ 900 pe tipul de avion in care si-au pierdut viata.

"Luni, 1 noiembrie, in jurul orei 13.10, o aeronava militara MiG-21 LanceR cu dubla comanda, apartinand Flotilei 71 Aeriene din Campia Turzii s-a prabusit in apropierea aerodromului. In urma impactului cu solul, cei doi piloti si-au pierdut viata. Aeronava militara executa o misiune de cercetare meteo in vederea pregatirii unor zboruri de instructie. Vom reveni cu informatii dupa anuntarea familiilor celor doi piloti, potrivit procedurilor militare", se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii (MApN).

Accidentul s-a produs intre orasul Turda si comuna Calarasi. Potrivit prefectului de Cluj, Florin Stamatian, aparatul de zbor s-a prabusit in timpul manevrelor de aterizare, in apropiere de doua case izolate.

Primarul comunei Calarasi, Ioan Racoltea, a precizat ca, in momentul producerii incidentului, conditiile meteorologice erau normale.

Deocamdata nu se cunosc informatii referitoare la cauzele care au dus la producerea acestui accident.

Daca aveti informatii sau imagini cu accidentul, trimiteti-le in sectiunea FII OBSERVATOR!

Judecatorii Lidia Barbulescu si Mircea Aron de la instanta suprema, alesi pentru CSM... Onesti: O profesoara s-a sinucis din saracie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x