Antena Căutare

Spectacolul cruzimii în Harghita! Ursul de 400 de kilograme încă trăia când a fost ridicat cu buldo-excavatorul

Culmea neputinţei şi a ignoranţei e surprinsă în imagini cumplite. Un urs lovit de o maşină a fost lăsat aproape 20 de ore să agonizeze pe o şosea din Harghita. Jandarmi, poliţişti, medici veterinari şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu l-au păzit în acest timp.

Au aşteptat un ordin de ministru să-i curme suferinţa, deşi legea le cerea să intervină. Abia ierzi, animalul sălbatic care nu avea şanse de supravieţuire a fost împuşcat. Până şi ministrul Mediului a afirmat că autorităţile s-au comportat inuman, iar prefectul judeţului a fost demis.

Citește și:

Este revoltător! Un urs a fost lovit și lăsat să sufere pe marginea drumului. Veterinarul din Harghita nu avea tranchilizant

Minut cu minut şi oră cu oră, bâlbâiala autorităţilor a accentuat suferinţa animalului. Aproape 20 de ore, ursul a agonizat pe şosea în timp ce reprezentanţii instituţiilor care ar fi trebuit să-l ajute s-au uitat la el ca la circ.

Ursul a fost lovit de o mașină pe o șosea din județul Harghita

Ursul de aproape 400 de kilograme a fost lovit de o maşină sâmbătă seară, la ora 18 şi 45 de minute, între localităţile Praid şi Sovata. Doi aduţi şi un copil erau în autoturismul care a ajuns pe câmp în urma impactului. Oamenii au scăpat nevătămaţi. Doar copilul a primit îngrijirile medicilor SMURD după ce a suferit un atac de panică. Imediat, populaţia a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT să se adăpostească.

Întreaga noapte, ursul care suferise răni extrem de grave a fost păzit de poliţişti şi jandarmi. Animalul a reuşit să ajungă de pe câmp până pe şosea, iar autorităţile nu au făcut nimic altceva decât să izoleze perimetrul şi să dirijeze circulaţia. Pentru că medicul veterinar arondat zonei nu avea tranchilizant, a fost chemat alt specialist. Cinci doze au fost folosite şi nici măcar una nu a părut să îşi facă efectul. În tot acest timp, reprezentanţii instituţiilor responsabile s-au uitat unii la alţii, aşteptând indicaţii de la Ministerul Mediului.

Ursul împușcat a fost ridicat de pe șosea cu buldozerul. Încă trăia

Între timp, în zonă s-a instalat haosul. Zeci de localnici au venit cu copiii să privească spectacolul neputinţei. Abia ieri la ora prânzului, suferinţa animalului a fost curmată. Ursul a fost împuşcat de două ori. Dar chiar şi atunci când a fost ridicat cu un buldozer, încă nu murise.

Atenţie, urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional.

Familia Alexandrei Măceșanu, avertisment pentru Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu! Părinții fetei de la Caraca... Poliţia Capitalei: Un vietnamez aflat într-un centru cazare a fost rănit mortal de un conaţional, care apoi a fugit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x