Antena Căutare

Vacanța de toamnă bate la ușă. Când începe și cât durează mica bucurie a elevilor români

Prima vacanță din anul școlar 2023-2024 se apropie, iar elevii nu mai au pic de răbdare. Anul acesta se anunță cinci vacanțe conform celor cinci module de învățare. Care sunt vacanțele mult așteptate și când se pot bucura toți școlarii de ele.

Imagine cu opt elevi care aleargă spre casă după ce au terminat orele de curs Galerie
Prima vacanță din anul școlar 2023-2024 se apropie, iar elevii nu mai au pic de răbdare. Anul acesta se anunță cinci vacanțe conform celor cinci module de învățare. Care sunt vacanțele mult așteptate și când se pot bucura toți școlarii de ele | Shutterstock

Anul școlar 2023-2024 a început pe data de 11 septembrie 2023 și se va încheia pe data de 21 iunie 2024 conform structurii calendarului aprobat de Ministerul Educației. Conform alegerilor făcute, anul acesta va fi alcătuit din cinci module de învățare și cinci vacanțe bine delimitate.

Prima dintre cele cinci vacanțe stabilite este chiar vacanța de toamnă, care este mai aproape decât se așteptau toți elevii si părinții acestora. Iată când începe și cât durează prima vacanță care îi bucură pe copii.

Citește și: Categoria de elevi care mai primește o zi liberă în octombrie, chiar înainte de vacanță. Cine sunt cei care nu vor merge la școală

Când începe vacanța de toamnă

După o perioadă de șase săptămâni de școală elevii se pot bucura la sfârșitul acestei săptămâni de prima vacanță din an. Începând cu sâmbătă, 28 octombrie, elevii vor intra în vacanță pentru o perioadă de o săptămână care se anunță plină de voie bună și fericire. Vacanța de toamnă marchează, de asemenea, sfârșitul primului modul de învățare.

Începând cu data de 6 noiembrie, elevii se vor întoarce în clase și se vor pregăti intens pentru noul modul de învățare. Cu toate că există o singură săptămână la dispoziție, școlarii au întotdeauna la dispoziție o serie de activități de relaxare care să îi anime în această perioadă.

Citește și: Cât este bursa pentru elevele gravide în anul școlar 2023-2024 și ce schimbări se aplică pentru celelalte tipuri de burse

Activitățile extrașcolare preferate de elevi

Vacanța de toamnă durează o săptămână și are loc între 28 octombrie și 5 noiembrie.

Fiind totuși o vacanță scurtă, există câteva activități interesante pentru elevi care se pot încadra chiar și în această perioadă.

Printre cele mai interesante se regăsesc:

Citește și: Cu cât se majorează alocațiile. Câți bani vor primi elevii în 2024

  • vizita unor muzee celebre din oraș sau din apropierea localității
  • vizita unor parcuri în care elevii pot desfășura activități sportive pe tot parcursul zilei
  • vizita unor adăposturi de animale care au mare nevoie de o mângâiere
  • practica inotului într-un centru autorizat
  • participarea la jocuri de grup în aer liber
  • plantarea florilor și a pomilor preferați
  • practicarea unor activități online, precum este editatul video
  • participarea la ateliere online de dans, creație sau dezvoltare personală
  • vizita unor parcuri de aventură sau distracții
  • vizita grădinilor zoologice
  • realizarea unei ședințe foto pentru toamna anului 2023
  • practicarea gatitului
  • alcătuirea unor ținute pentru următoarea perioadă din an

Citește și: Vor fi sau nu obligatorii uniformele școlare în anul școlar 2023-2024. Pe 11 septembrie elevii revin pe băncile școlii

Atât fetele, cât și băieții, pot opta pentru variantele de mai sus, deoarece acestea sunt general valabile chiar și indiferent de vârstă. Cele mai interactive vor fi, bineînțeles, activitățile de grup, unde toți elevii se vor ambiționa să câștige orice joc.

Citește și: Noi schimbări pentru elevi în anul 2023-2024. Vor exista trei schimburi la școală. Care este motivul

Indiferent de activitățile recomandate, copiii ar trebui să facă în primul rând ceea ce simt în limita posibilităților. Cu toate acestea, mențiunile făcute anterior îi pot inspira pe elevi către alte activități pe care le și le pot personaliza în funcție de preferințele proprii.

Focul lui Sumedru. Tradiții și obiceiuri pentru sărbătoarea dintre 25 spre 26 octombrie... O nouă stație de metrou pentru călătorii din București! Care este aceasta și când se va da în folosință...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x