Antena Căutare

Cât este bursa pentru elevele gravide în anul școlar 2023-2024 și ce schimbări se aplică pentru celelalte tipuri de burse

În noul an școlar 2023-2024, a fost introdusă o bursă specială de 700 de lei pentru elevele însărcinate care prezintă performanțe școlare notabile.

colaj foto burse scolare Galerie
Se acordă noi burse în anul școlar 2023-2024. | shutterstock.com

Cererile și documentația necesară pentru obținerea acestor burse pentru elevele însărcinate pot fi trimise fie online, fie depuse în format fizic la secretariatul instituției de învățământ preuniversitar.

Citește și: Vor fi sau nu obligatorii uniformele școlare în anul școlar 2023-2024. Pe 11 septembrie elevii revin pe băncile școlii

Valoare bursei pentru mamele minore. În ce condiții este oferită suma de bani, în anul școlar 2023-2024

O adăugare recentă este bursa de 700 de lei destinată elevelor însărcinate, care au performanțe școlare satisfăcătoare. Aceste burse au ca scop încurajarea și sprijinirea succesului școlar al mamelor adolescente care urmează cursuri de zi și au unul sau mai mulți copii în îngrijire.

Pentru a accesa aceste burse, mamele minore trebuie să depună o cerere, însoțită de certificatul de naștere al copilului sau copiilor pe care îi au în îngrijire.

Ajutoarele financiare pentru mamele adolescente sunt oferite lunar, pe durata anului școlar, cu excepția cazurilor în care elevele înregistrează 60 sau mai multe absențe nemotivate, potrivit documentului prezentat de RomaniaTV.

Bursele sociale se acord în continuare, dar procesul este simplificat

Ajutoarele financiare de tip "bursă socială" sunt oferite elevilor provenind din familii cu venituri modeste, elevilor orfani, provenind din familii monoparentale sau care au diverse afecțiuni. Cererile pentru aceste burse trebuie depuse la secretariat în primele 25 de zile ale lunii în curs.

Prof. Mircea Cristian Nicula a menționat o inovație notabilă prin PatrimVen, un program ce obține date de la ANAF despre veniturile familiilor. "O noutate cu care ne putem lăuda, pentru că a fost și inițiativa noastră, deși programul se implementează la nivel național, este PatrimVen. Programul ne oferă date de la ANAF despre veniturile părinților. Astfel ușurăm munca tuturor. Nu le mai cerem copiilor adeverințe și hârtii”, potivir aceleiași surse.

Citește și: Dezbaterea stârnită de o învățătoare la început de an școlar. Ce spune despre practica de a oferi cadouri elevilor

Cele 6 tipuri de burse care se acordă elevilor în anul școlar 2023-2024

  • Bursa de excelenta olimpica I – intre 750 si 3000 de lei
  • Bursa de excelenta olimpica II – 700 de lei
  • Bursa de merit – 450 de lei
  • Bursa sociala – 300 de lei
  • Bursa pentru mame minore – 700 de lei
  • Bursa tehnologica – 300 de lei

„Avem burse de de excelență de tip I și II. Cele de tip I se oferă pentru performanțe la nivel internațional. Aici elevii pot primi între 750 și 3000 de lei bursă. Bursele de excelență de tip II se oferă pentru premii obținute la nivel național. Este vorba despre 700 de lei. Mai avem burse de merit în valoare de 450 de lei, dar și burse sociale de 300 de lei – la fel ca bursele tehnologice”, a explicat prof. Mircea Cristian Nicula.

„Bursele de merit se acordă pe baza rezultatelor, la propunerea dirigentului, pentru 30% dintre elevii unei clase. Însă, dacă există mai multe medii peste 9,50 – se vor acorda burse tuturor. Sunt clase în care se învață foarte bine”, a explicat prof. Mircea Cristian Nicula, potrivit sursei menționate mai sus.

Citește și: Noi schimbări pentru elevi în anul 2023-2024. Vor exista trei schimburi la școală. Care este motivul

Decizia UEFA după incidentele provocate de suporteri la meciul România – Kosovo. Ce se întâmplă cu Federația Română de F... (P) Orașul de 15 Minute: O viziune urbană revoluționară, pe care o poti întalni și în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x