Vaccinul anti-coronavirus: Când este disponibil pe piața din România și cine sunt primii vaccinați. Anunțul Președintelui României

Președinele României, Klaus Iohannis, a anunțat când este pregătită campania de vaccinare a românilor împotriva noului coronavirus. Află cine sunt primele persoane vaccinate și când se pregătește imunizarea în masă

Anunțul lui Iohannis despre vaccinul anti-coronavirus. Când este disponibil pe piața din România și cine sunt primii vaccinați

Hepta

Şeful statului a declarat că din luna ianuarie vor veni alte tranşe de vaccin, după tranșa simbolică de 10.000 de doze pe care o vom primi de Crăcin. Șeful statului a ținut să precizeze că vaccinarea este voluntară, însă speră ca populaţia să se mobilizeze şi să se vaccineze pentru a putea scăpa de pandemie până în vară.

Cine sunt primele persoane vaccinate?

Conform declarației Președintelui României, în prima etapă de după campania care va începe de Crăciun, primele persoane care vor beneficia de vaccin fac parte din personalul medical, apoi personalul esențial, ca mai apoi prin lunile de primăvară, marie-aprilie, să se pregătească vaccinarea populației generale.

Klaus Iohannis: "Vom intra imediat după Crăciun în campania de vaccinare cu o primă tranșă de 10.000 de doze. În prima etapă, va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul esențial, iar în martie – aprilie populația generală. Vaccinarea este voluntară, dar o recomand tuturor, fiindcă este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate foarte bune, sigure și eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene.

Dacă ne mobilizăm și ne vaccinăm, până în vară putem scăpa probabil de această pandemie. Până atunci însă trebuie să avem mare grijă și să respectăm restricțiile! Măsurile în vigoare s-au dovedit corecte și rămân obligatorii și de Crăciun, și de Anul Nou. Este interesul fiecărui român să le respecte pentru ca el, copilul sau părintele lui să nu ajungă în spital. De aceea, în timpul sărbătorilor, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia!", a declarat Iohannis, vineri, la vizita pe care a făcut-o la Institutul Cantacuzino, reluând ulterior declarația în paginile sale de socializare.

Citeșteși: Când vor fi vaccinați anti-Covid primii români. Anunțul a fost făcut

Klaus Iohannis recomandă vaccinarea anticoronavirus: Prin această vaccinare, pandemia se poate termina

„Vaccinarea nu este obligatorie, dar este foarte recomandată, fiindcă prin această vaccinare, pandemia se poate termina. Pur și simplu, este singura soluție. Altă soluție nu este dacă dorim să nu mai avem atâția bolnavi, dacă dorim să nu mai avem atâția morți și dacă dorim ca și persoanele vulnerabile să aibă o șansă la viață”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Observator.

Ultimele știri