Antena Căutare

Vești bune pentru angajații de la stat! Valoarea voucherelor de vacanță va crește la 2.000 de lei

Toamna aduce vești bune pentru angajații de la stat, întrucât vor beneficia de vouchere de vacanță cu o valoare mai mare. Mai exact, în cazul în care vor alege să meargă în concediu în extrasezon, adică în lunile aprilie, mai, octombrie și noiembrie, aceștia vor primi bani mai mulți. 

Toamna aduce vești bune pentru angajații de la stat, întrucât vor beneficia de vouchere de vacanță cu o valoare mai mare. Mai exact, în cazul în care vor alege să meargă în concediu în extrasezon, adică în lunile aprilie, mai, octombrie și noiembrie, aceștia vor primi bani mai mulți.

Citește și: E oficial! Minorii primesc bani de la stat în fiecare an! Ce condiții există

Anunțul a fost făcut de Adrian Voican, vicepreşedinte al Federaţiei asociaţiilor de promovare turistică din Romania. care a precizat că valoarea voucherelor de vacanță ar putea să ajungă la 2080 de lei, în cazul persoanelor care aleg să meargă în concediu în extrasezon.

"Voucherele de vacanţă - pe care eu le consider un plan Marshall al turismului românesc - am cerut şi ministrulului Bogdan Trif (ministrul Turismului, n.r.) a promis că va consfinţi printr-o ordonanţă de urgenţă prelungirea aplicării lor dincolo de 2020, chiar pentru 5 sau 10 ani. Am mai stabilit că cele 4 luni de extrasezon care vor beneficia de vouchere cu valoare mai mare, respectiv 2080 lei, vor fi aprilie, mai, octombrie şi noiembrie. Şi că acordarea lor se va face pe card, renunţându-se la variantele pe hârtie", scrie Voican pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Se dau bani de la stat! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a primi 2.500 de lei

Cei care vor să meargă pe toată perioada anului cu voucherele de vacanţă vor avea la dispoziţie 1.450 de lei, iar cei care vor dori să meargă "în celelalte luni mai sensibile datorită condiţiilor meteo", respectiv în lunile de toamnă sau primăvară, când este mai complicat inclusiv pentru cei din industrie, atunci suma pentru aceste patru luni o să fie de 2.080 lei.

În plus, voucherele vor fi acordate exclusiv în format electronic, astfel că toți beneficiarii de vouchere vor beneficia de carduri de vacanţă, care vor arăta la fel ca orice card bancar, fiind folosite pentru a se plăti la cazare chiar și contactless.

În 2018 au fost acordate tichete de peste un miliard de lei, în primele șase luni ale acestui an valoarea totală a ajuns deja la 950 de milioane de lei.

Gutuile românești, pe cale de dispariție. Cum se manifestă boala care afectează pomii... Admitere la Școala de Poliție în această toamnă. Sunt multe locuri disponibile: Înscriere și probe de concurs...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x