Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

A venit iarna! Valul de aer polar a adus ninsori în mai multe zone din țară, iar drumarii au împrăștiat material antiderapant

Valul polar ce a pus stăpânire pe România a adus temperaturi scăzute cu mai bine de zece grade, dar și ninsori, motiv pentru care drumarii au ieșit să împrăștie material antiderapant. 

Valul de aer polar a adus ninsori în județul Neamț

Ninsorile au pus stăpânire pe județul Neamș, unde miercuri seară, drumarii au împărăștiat material antiderapant și au acționat preventiv cu un utilaj de deszăpezire pe DN 15B, în apropierea localității Petru Vodă.

„Carosabilul este umed, tratat cu antiderapant de către echipajul DRDP Iași, care acționează preventiv în zonă, cu o autobasculantă dotată cu lamă și răspânditor. Temperatura aerului este de 1 grad, iar la nivel de județ se înregistrează ploi și temperaturi pozitive, cuprinse între 1 și 6 grade”, a transmis DRDP Iași.

Vremea 31 octombrie 2019. Prognoza meteo anunță ninsori de 10 centimetri și temperaturi de -8 grade

Potrivit aceleiași surse, fenomene similare se vor înregistra în zonele de munte din toată țara.

Reprezentanții DRDP Iași le recomandă șoferilor să circule cu atenție și să aibă mașinile echipate corespunzător.

Prognoza meteo. ANM anunță de când se încălzește vremea în România

Cum va fi vremea joi

Temperaturile ridicate din ultimele zile au devenit deja istorie, pentru că s-au întors precipitațiile abundente în majoritatea regiunilor țării. În nordul Moldovei, sudul Olteniei, Banat, Crișana și Maramureș, acestea vor fi însoțite și de intensificări ale vântului.Totodată, valorile termice vor fi cuprinse între -1 și 10 grade Celsius.

Cum va fi vremea vineri

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar se va menține rece pentru această dată în special dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări în majoritatea regiunilor mai ales în timpul zilei. Cu totul izolat și trecător vor mai fi posibile precipitații slabe – mixte în zona montană și sub formă de ploaie în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, pe litoral și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime, în creștere față de intervalul precedent vor fi cuprinse între 6 și 12 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 5 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceață.

Recomandari